Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Sima Bayern és Schalke siker

Az ötödik fordulót rendeték nem szokásos időpontban Németországban, a Bayern viszont ezúttal szokásosan játszott és ismét nyert a címvédő.

kicker.de

Ugyan a listevezető Paderborn sokak szerint pontot is szerezhetett volna az Allinaz Arénában, elmaradt a meglepetés. A Müncheniek már az első perctől fogva komoly nyomást gyakoroltak az ellenfélre, ennek már a hetedik percben gól is lett az eredménye, Müller passzát Götze lőtte a hálóba. Majd Lewandowski is megszerezte első találatát München városában, remekül elemlte fel magának a labdát és vágta be. A második félidőben már nem volt akkora a Bayern fölénye, de így is simán verte az újoncot.

A Schalke nagyot küzdött az első félidőben a Werder Bremen otthonában, a fordulás után tudtak betalálni a vendégek. Akkor azonban három perc alatt döntötték el a találkozót, először Meyer, majd Neustädter volt eredményes. Így ismét kikapott a Werder Bremen.

A Hoffenheim ellenn meglepetésre két góllos előnyre tett szert rövid időn belül a Freiburg, de az élmezőnyben található alakulat egalizálni tudott. A hajrára kanyarodva azonban büntetőt kaptak a vendégek, ezt Darida érvényesítette. Az utolsó percben végül összejött ismét az egyenlítő találtat, így döntetltn született a rangadón.

Bundesliga 5.forduló, kedd:

FC Bayern München – SC Paderborn 07: 4-0
Gólszerzők: Götze 8. 78. Lewandowski 14. Müller 86.

SV Werder Bremen – FC Schalke 04: 0-3
Gólszerzők: Meyer 48. Neustädter 51. Barnetta 85.

SG Eintracht Frankfurt – 1.FSV Mainz 05: 2-2
Gólszerzők: Meier 45. Seferovic 82. ill. Hofmann 41. Okazaki 44.

TSG 1889 Hoffenheim – SC Freiburg: 3-3
Gólszerzők: Elyonoussi 44. Rudy 63. Vestergaard 90. ill. Franz 31. 33. Darida 75. (büntető)
Kiállítva: Darida 81. (Freiburg)

Galeß