Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Evra: „Megbocsátottam Suáreznek, még ha rasszista is”

Több, emlékezetes rasszista botrány is borzolta a kedélyeket az elmúlt években, a Premier League berkeiben. Az egyik ilyen eset volt, a Suárez-Evra affér is. Igaz, a feszültség ma már enyhült, a felek között.

www.actusports.fr

Az előző szezonban vitathatatlanul Luis Suárez volt az angol bajnokság legjobb játékosa, mind a szakírók, szakértők, a szurkolók, és a játékosok szerint is. Mi több, még a nyáron a Manchester Unitedet elhagyó Patrice Evra is az uruguayi támadóra szavazott, még ha az meg is bántotta őt korábban.

A 2012-ben megejtett rasszizmusban találták bűnösnek Suárezt, miután sértő szavakkal illette Evrát, egy Liverpool – Man United derbin. A több ízben ismétlődő csúfságot, a francia bekk a lefújást követően jelentette az illetékeseknek. Mindennek ellenére Evra ma már békülékenyebb hangnemben beszélt a volt ellenfélről/ellenségről, az olasz La Reppublicanak.

„Suárez hétszer hívott negronak. A banándobálás, bekiabálás a tudatlanságot jelenti, akik félnek a másságtól, és annak megértésétől. Suárez az ellenfelem volt, és reagálni akartam rá. Megkérdeztem magamtól: mit tegyek? Adjak neki egy nagy pofont, ami látható lesz szerte a világon, és majd kapok egy kétéves eltiltást, amit az összes gyerek látni fog? Én megbocsátottam neki. Én is rászavaztam, mint a legjobb játékos, a Premier League-ben. Játékosként nem haragszok rá, és emberként pedig nem érdekel, hogy rasszista-e, vagy sem.” – nosztalgiázott angliai életének egy szeletéről, a ma már az olasz Juventus-ban játszó Evra.

Balogh József