Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Győzelemmel zárt az U21-es válogatott

Utolsó selejtezőmérkőzését megnyerve, harmadik helyen végzett a Dajka László irányította magyar együttes.

Vécsei Bálint nyitotta a magyar gólok sorát. – fotó: nso.hu

Szarajevóban, Bosznia ellen lépett pályára a magyar U21-es nemzeti csapat, és nyert 4-1-re. A mieink közül a ferencvárosi Ugrai Roland, és a paksi Windecker József sárga lapos eltiltás miatt hiányzott, viszont ott volt a kezdőben a spanyolok ellen eltiltás miatt hiányzó Kleinheisler László.

Gyorsan – már az első percben – megszerezte a vezetést a magyar együttes Vécsei Bálint révén, majd sokáig semmi említésre méltó esemény nem történt. A tizenkettedik percben Bacsa próbálkozását védte Vasilj, aki hat perccel később ismét a maga mögé nyúlhatott. Gólt szerzett ugyanis csapatunk. A végig irányító mieink Kleinheisler vette be a bosnyák kaput egy remek támadás végén, majd a bosnyákok is el-eljutottak Jova kapujáig, de számottevő veszélyt nem tudtak kialakítani. A legnagyobb hazai lehetőséget az első félidőben a szünet előtt nem sokkal Modic lövése, majd Duljevic kapufája jelentette. Előbbit Jova védte. Fordulás után rövid idő alatt újabb két góllal terheltük meg Vasilj kapuját: Bese Barnabás az ötvenegyedik, és az ötvenharmadik percben is mattolta a bosnyák kapust. Viszont Poór Patrik butasága miatt az utolsó félórát emberhátrányban volt kénytelen lejátszani a magyar együttes, miután az MTK védőjét Duljevic felrúgásáért azonnal kiállította az izlandi játékvezető. Ugyan emberhátrányban is akadt helyzete a magyar együttesnek, mégis a hajrában a bosnyákok találtak be. Zorotic a nyolcvanhetedik percben szépített. A magyar együttes így megszerezte harmadik csoportbéli győzelmét, és ezzel a spanyolok és az osztrákok mögött végzett a csoport harmadik helyén.

Az ötös másik összecsapásán Spanyolország kedden este 19 órától fogadja Ausztriát.

Bosznia-Hercegovina – Magyarország 1-4 (0-2)
g.: Zorotic (87.) ill.: Vécsei (1.), Kleinheisler (18.), Bese (51., 53.)
kiállítva: Poór (Magyarország, 60.)

A csoport állása:
1. Spanyolország 21 pont, 2. Ausztria 15 pont, 3. Magyarország 9 pont (8 mérk.), 4. Bosznia-Hercegovina 6 pont (8 mérk.), 5. Albánia 6 pont (8 mérk.)

Gavalovits Sándor