Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hecking: Rodríguez a liga legjobb balhátvédje

A VfL Wolfsburg vezetőedzője, Dieter Hecking a Werder Bremen elleni, 2-1-re megnyert bajnoki mérkőzést követően dicsérte a vezető gólt szerző játékosát, Ricardo Rodríguezt.

Ricardo Rodríguez és Dieter Hecking (jobbra) – vfl-wolfsburg.de

„Richie véleményem szerint a Bundesliga legjobb balhátvédje.” – fogalmazott Hecking a svájci válogatott futballistáról. Amikor a Dpa munkatársa afelől érdeklődött, hogy ezek szerint még a Bayern München klasszisánál, David Alabánál is jobbnak tartja-e, a következő választ adta a szakember: „Tudomásom szerint Richie több gólt szerez, így nálam ő a legjobb.” Rodríguez ugyanis ebben a szezonban már négy gólnál és egy gólpassznál jár – ellentétben a bajorok osztrák válogatott játékosával, aki eddig „csak” egy gólt szerzett.

Ennek ellenére a piaci értéket figyelembe véve jelenleg Alaba „vezet” 35 millió euróval – Ricardo Rodríguez 28 millió euróval követi.

A 24-szeres válogatott futballista – aki Alabához hasonlóan 22 esztendős – 2012 januárjában a hazájabeli FC Zürichtől szerződött a Wolfsburgba, s azóta a csapat egyik vezéregyéniségévé vált; az idei szezonban már nyolc meccsen kapott játéklehetőséget. Képességeit jól mutatja, hogy többek között a Manchester United, a Real Madrid és az Internazionale is szívesen látná a soraiban.

Budai Levente