Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ibrahimovic: „40 meccses eltiltást kérek!”

Eseménydús találkozónak ígérkezett már előzetesen is a tegnapi Ausztria-Svédország EB-selejtező. Az 1-1-es végeredménynél azonban sokkal érdekesebb momentumnak bizonyult egy kérdőjeles szituáció, amelynek során a vendégek sztárja, Zlatan Ibrahimovic lekönyökölte a hazai David Alabát.

www.nachrichten168.eu

A Paris Saint-Germain támadóját nagyon fogták este az osztrákok, aminek végül meg is lett az eredménye, lévén „csak” egy gólpasszra volt jó, illetve egy „majdnem” piroslapra. Utóbbi elmaradása miatt reklamáltak is a lefújást követően szomszédaink, lévén rengeteg erőforrásuk felszabadult volna, Ibrahimovic örzősé nélkül.

Történt, hogy a végig szoros emberfogást kapó Ibra egy test a test elleni párharc során háttal állva könyökkel eltalálta, a Bayernes Alabát, aki bár kissé késve, de halálok halálával rogyott össze, a helyzetet felismervén.

Természetesen Ibrahimovic saját ártatlanságában hisz, ám most sem hazudtolta meg magát reakciójával:
„Alaba már kétszer nekem jött, és a harmadik alkalommal próbáltam megvédeni a labdát, és mivel ő 150 vagy 160 centi magas, egyértelműen eltalálta a könyököm. Pedig a játékvezető fújt egy szabadrúgást, így természetesen az övék lett a labda. De ha nem így van, akkor kérek egy 40 meccses eltiltást!”.

Több osztrák játékos is azt nyilatkozta a lefújást követően, hogy nem is a svéd cselekedete az igazi bűn. Lássuk mit mondott a „Sógorok” védője, Aleksandar Dragovic:
„Ez piros lap volt szerintem. A bíró félt Zlatantól”.

Ez volt tehát Zlatan Ibrahimovic eseménydús 100. válogatott meccse, „Háromkoronás” mezben.

<center><iframe width=”480″ height=”360″ src=”//www.youtube.com/embed/dLapcdG497U” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe></center>

Balogh József