Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Igazságos pontosztozkodás a keleti rangadón

Nem bírt egymással a Diósgyőr és a Debrecen, így egyik csapat sem tudott feljebb lépni a táblázaton. A mérkőzés előtt jótékonysági bejelentést tett a DVTK.

Bódi Ádám (fehérben) nehezen tudott kibontakozni a szigorú őrizetben. – fotó: nso.hu

Az örök riválisok csatáját a miskolciak várhatták jobb formában, miután a Loki nem csak a gyenge idénykezdet, de az európai kupaszereplés rossz vége miatt is elkeseredettebb lehetett. Ugyanakkor a fáradtság is inkább a debreceniek ellen szólt. A találkozó előtt bemutatták azt a dedikált mezt, amelyet a DVTK felajánlott árverésre Horváth Tamásnak, a Kaposvár labdarúgójának megsegítésére. A fiatal labdarúgót nemrég agydaganattal műtötték, és ennek kapcsán a tavasz elején elhunyt Rakaczki Bence édesapja a korábban összegyűjtött gyógykezelésre szánt összeget felajánlotta, és személyesen juttatja el Horváth Tamásnak.

Maga a mérkőzés nem igazolta a miskolci várakozásokat, mert a Loki igen aktívan kezdett, aminek meglett a következménye, igaz majd’ félórát kellett rá várni. Persze, nem volt előzmény nélküli a DVSC vezetése. A címvédő ugyanis beszorította a miskolciakat, többször is csak a bravúrral védő Antal Botond, illetve az utolsó pillanatokban közbelépő hazai láb állta útját a labdának. Aztán egy Korhut beadásnál a korábbi DVTK-támadó Seydi senkitől sem zavartatva ugorhatott fel fejelni, és máris vezetett a hajdúsági együttes. A maradék alig negyedórában már említésre méltó esemény nem történt, így megérdemelt vendégvezetéssel vonultak pihenőre a felek. A szünet után egy teljesen más borsodi alakulat futott ki a pályára, azonnal letámadott Szivics legénysége, és igyekeztek benyomni a Debrecent kapuja elé. Azonban közvetlenül a pauza után a DVSC szerezhetett volna újabb gólt, ám a tűzijáték után nem került Antal kapujába a labda. A fokozódó nyomást nem bírta ki Kondás Elemér együttese, és Zsidai kezezésért megkapta a második sárga lapját, vele a pirosat. Egészen a hajráig hiába dolgozott ki ziccereket a miskolci alakulat, betalálni nem sikerült. A nyolcvanharmadik percben aztán érkezett egy beadásra Griffiths, és a hálóba bólintott, megmentve az egyik pontot a hazaiaknak. A végén Griffiths, és Alves lövését Novakovic szedte ki, Marjanovic lökete a kapufáról jött vissza a mezőnybe.

DVTK – DVSC 1-1 (0-1)
g.: Griffiths (83.) ill.: Seydi (31.)
kiállítva: Zsidai (DVSC, 78., második sárga lappal)

Gavalovits Sándor