Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ki állítja mega Vidit? Újra botlott a Fradi

Két mérkőzéssel fejeződött be az NB I. kilenceik fordulója, melyeken a Vidi tovább őrzi hibátlan mérlegét, míg a Ferencváros otthon nem bírt a haladással.

Nikolics góljával került előnybe a Videoton. – fotó: nso.hu

A korai meccsen Székesfehérvárra látogatott a Diósgyőr. Mindkét csapat veretlenül várta a találkozót, ráaásul a Videoton száz százalékos mérleggel, amit a lefújás után tovább nyújtott. Az elmúlt években nem sok babér termett a Videotonnak a miskolciak ellen – emlékezhetünk az elmúlt idény Ligakupa-fináléjára például. Most is a vendégek kezdtek jobban, Calatayudnak már az elején nagyot kellett védenie Bognár István szabadrúgásánál. A másik oldalon Rados kétszer is remekül akadályozta meg Nikolicsot, hogy tovább írja a klubrekordot. A rakkolós futball ezúttal felülírta a két együttes egyébként játszó stílusát, emiatt viszonylag sok pontatlanság jellemezte a találkozót. A szünet előtt aztán Juhász kis híján megszerezte a vezetést, de millimétereket tévedett. Fordulás után aztán Nikolics szemre is tetszetős mozdulattal juttatta előnyhöz a piros-kékeket, ezzel sorozatban kilenceik idei bajnokiján is betalált. A folytatásban egyre-másra alakította ki helyzeteit a hazai csapat, míg a DVTK a kapuig sem nagyon jutott el, de a hajrához közeledve elég volt egy hatalmas védelmi hiba, és Grumic teljesen egyedül találta magát Calatayuddal, nem is hibázta el a ziccert, ám a végszó mégis a fehérváriaké lett. A hajrában William Alves saját kapujába helyezett egy ártalmatlannak tűnő beadást. Összességében immár tizenhat(!) bajnoki óta nem győzték le a fehérváriakat. Idén kilenc, az előző bajnokságban pedig hét mérkőzést számlált ez a mutató.

Videoton – Diósgyőr 2-1 (0-0)
g.: Nikolics (54.), Alves (86., öngól) ill.: Grumic (81.)

Este a Ferencváros a Haladás ellen próbálta kiengesztelni szurkolóit az újpesti blama után, nem sok sikerrel. A tartalékos Haladás ezúttal nélkülözni kényszerült Halmosi Pétert és Kamil Kopúneket is, mindketten eltiltás miatt pihentek, míg Radó András továbbra is sérülését kezelteti. Nem kezett rosszul a Fradi, olykor felbillent a pálya, de a gólt csak nem sikerült begyötörnie a fővárosi zöld-fehéreknek, pedig Lamah kapufát is lőtt, illetve Gera is több jónak mondható lövéssel vétette magát észre. Mezőnyben is nagy fölényben volt a Ferencváros, ám ezen az estén a Haladás védelmét nem tudta feltörni Thomas Doll legénysége. A másik oldalon viszont támadásokról nem is nagyon lehet beszélni, lévén Rocchi egyetlen jó passzt kapott, de azt is lesen állva. A félidő hajrájában egyre hevesebb füttykoncert kezdődött, miután a hazai szurkolók látták, hogy csapatuk csak szenved. Fordulás után sem változott a játék képe, próbált támadni a Ferencváros, mégis a Haladás előtt adódtak lehetőségek: Gyurján Bence egy méterre a kaputól nem találta el a labdát, majd Szakály Attila pöckölte Dibusz kezébe a játékszert. A hajrában aztán Böde két ziccert hagyott kihasználatlanul, majd Lamah lövése találta telibe a rossz helyen álló támadót. A vége igazságos pontosztozkodás lett. A hazaiakat heves füttykoncert kísérte az öltözőbe, miközben Thomas Doll elgondolkodva ült a pálya szélén – talán már azon gondolkodott, miként lehetne helyrebillenteni a csapat eredményességét.

Ferencváros – Haladás 0-0
g.:

Az állás:
1. Videoton 27 pont, 2. MTK 21 p., 3. Paks 18 p. (8 meccs), 4. Diósgyőr 17 p. (8 meccs), 5. Ferencváros 16 p., 6. Újpest 14 p., 7. Győr 10 p. (-10, 8 meccs), 8. Honvéd 10 p. (-1), 9. Pécs 10 p. (-3), 10. Debrecen 9 p. (-2), 11. Pápa 9 p. (-8), 12. Kecskemét 8 p. (-3, 8 meccs), 13. Puskás Akadémia 8 p. (-4), 14. Nyíregyháza 8 p. (-5), 15. Haladás 5 p., 16. Dunaújváros 2 p.*

*a Dunaújvárostól 1 pont levonva

A 9. forduló eredményei:
Honvéd – Pécs 1-2
Paks – Debrecen 2-1
Pápa – Újpest 0-0
Puskás Akadémia – Dunaújváros 3-2
Győr – MTK 1-2
Kecskemét – Nyíregyháza 1-0

A góllövőlista élmezőnye:
11 gólos: Nikolics Nemanja (Videoton)
5 gólos: Kanta József (MTK), Pátkai Máté, Rudolf Gergely (Győr), Böde Dániel (Ferencváros), Könyves Norbert (Paks)
4 gólos: Bajzát Péter (Nyíregyháza), Juhász Roland (Videoton)

Gavalovits Sándor