Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kilenc ember ellenére is győzött a Pécs Kispesten

Nem mindennapi sikert aratott a PMFC a Bozsik stadionban. Az OTP Bank Liga kilencedik körének nyitó meccsén a baranyaiak két piros lap után is három ponttal gazdagodtak.

Frőhlich Roland két gólpasszával jelentős érdemeket szerzett a pécsi sikerben. – fotó: pmfc.hu

Hiába adhatott önbizalmat a kispestieknek, hogy az elmúlt két hazai partijukat egyaránt kapott gól nélkül tudták le, nem estek neki a pécsieknek. Tulajdonképpen a vendégek is inkább biztonsági játékkal rukkoltak ki az első félidőben. A kapuk sem nagyon forogtak veszélyben. Huszonöt percnek kellett eltelnie, mire az első valamirevaló helyzetet feljegyezhettük. Ekkor Kendia Traoré dolgoztatta meg Poleksicset, aki a szünetig Ikenne-King, illetve Souleymane Youla lövését is fogta.

A második félidőben aztán gyorsan vezetéshez jutott a baranyai piros-fekete alakulat. Frőhlich indította remekül Kővárit, aki higgadtan húzta el Kemenes mellett a labdát, és gurított a kapuba. Nem kellett sokat várni a másodikra. Ezúttal is Frőhlich volt a kiszolgáló. Portilla hagyta el a labdát, a kontra végén pedig Szatmári lőtt a kispesti hálóba. Hogy mégse legyen izgalommentes a vége, arról a játékvezető gondoskodott. Előbb kiállította a Youlát lerántó Romicsot – megítélése szerint a tizenhatoson belül – büntetővel megspékelve, melyet a sértett értékesített. A hajráig itt is, ott is adódott lehetőség, az eredmény nem változott, pedig egyrészt a Honvéd betalált ugyan, Erdős sporttárs annullálta a gólt, másrészt az utolsó perceket már kettős emberhátrányban játszotta le a Pécs, miután Pölöskey Pétert is kiküldte a játékvezető.

Honvéd – Pécs 1-2 (0-0)
g,: Youla (66., 11-esből) ill.: Kővári (49.), Szatmári L. (63.)

Gavalovits Sándor