Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: A Barca már egyedül vezet

A Real Sociedad feladata volt, hogy hazai pályán megállítsa a bajnokságot holtversenyben vezető Valenciát a La Liga vasárnapi rangadóján.

Kép: www.mundodeportivo.com

Az addig remek formában játszó Valencia nagy önbizalommal vetette bele magát a mérkőzésbe, és tőlük egyáltalán nem szokatlan módon már korán vezetést szerzett. Egy jobboldali beadás után Alcacer tette vissza a labdát lövésre, amit Carles Gil kegyetlenül ki is használt. 0-1. A korai gól nagyon megzavarta a hazai csapatot, akiknek onnantól egy darabig nem volt komolyabb lehetőségük. Kezdett ez a meccs is olyanná válni, mint az eddigi Valencia mérkőzések, vagyis a korai előnyszerzés után, állva hagyják ellenfelüket, és letudják a hátra lévő időt.

Ez azonban most nem jött be, hiszen a hazai pályán játszó baszkok nem hagyták magukat, és visszajöttek a mérkőzésbe. A félidő végén már kezdték átvenni az irányítást, sőt még ki is egyenlítettek. Elsőre még a gólvonalról sikerült menteniük a vendégeknek, de a következő rohamot már nem úszták meg. Canales remekül adott be balról, és kapura tartó labdájába nem ért bele senki, még a kapus sem. 1-1. A szünet után nagyot változott a játék képe, az addig mozgalmas meccs irama kicsit csökkent. Eleinte főleg a Sociedad próbált meg irányítani, de a Valenciának is voltak hasonló törekvései. A hajrára mozgósították a plusz energiákat a fiúk, mindkét oldalon akadtak kisebb-nagyobb lehetőségek.

Az esély adva volt előttük a három pont megszerzésére, de élni nem sikerült vele, így pont osztozkodással ért véget a Sociedad-Valencia összecsapás. Ezzel a döntetlennel már nem listavezető a Valencia, amely most önmagához képest halovány formát mutatott.

Real Sociedad – Valencia 1:1
G: Gil (15.), Canales (36.)

Baranyai Balázs