Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: A Sevilla ma nem tudott fölnőni a feladathoz

Ma este a Sevilla látogatott az Atletico Madrid otthonába a La Ligában, és meglepően könnyedén győzött a forduló rangadóján.

Kép: www.mundodeportivo.com

Nem lehetett tudni, hogy az Atletico melyik arcát mutatja majd ezen az estén. Az eddigi bajnoki produkciójukból kiindulva viszont nem ígérkezett sétagaloppnak a Sevilla elleni megpróbáltatás, akár egy vendég győzelem sem volt kizárva. Ennek ellenére azonban hazai közönség előtt jól játszottak a matracosok. A 19. percben Koke megpattanó lövését követően pedig már a vezetés is a birtokukban volt. Ez egyébként azon ritka alkalmak egyike volt, amikor az Atleti nem pontrúgást követően eredményes. Az később jött. Az első félidő végén egy jól sikerült, látványos gólt szereztek egy szabadrúgást követően, ahol többen is továbbadták a labdát egy érintőből, de nem valószínű hogy ezt a figurát így tanulták volna be.

A második játékrészt cserékkel indította a Sevilla, hiszen érezték hogy váltani kell a siker érdekében. Banega és különösen Denis Suarez érkezése jótékony hatással volt a csapat játékára, ugyanakkor mégsem hozott akkora változást, amekkorára szükség lett volna egy esetleges feltámadáshoz. A Sevilla egyenrangú partnere volt ellenfelének, de csak momentumai voltak, több nem. Ugyanezt hozta az Atletico is, de nekik két gólos előnynél nem is kellett több. A végén még a csereként beállt Griezmann kiharcolt egy büntetőt, amit Raul Garcia értékesített. Ezzel azonban nem ért véget a kínok sorozata a vendég csapat számára, mert az utolsó pillanatban még Jimenez is beköszönt. Ezzel a góllal minden kérdés eldőlt, így a hétközi nehézkes sikert követően ismét hozza a három pontot az Atletico Madrid. A siker jelentőségét növeli, hogy idén először címvédőhöz méltó módon futballoztak, és kimondottan stabilan játszottak. Remek felvezetés ez a jövő heti Valencia elleni mérkőzés előtt, ahol várhatóan nem lesz könnyű dolguk az első helyért küzdő valenciaiakkal szemben.

Aletico Madrid – Sevilla 2:0
G: Koke (19.), Saul Niguez (42.), Raul Garcia (83.), Jimenez (90.)

Baranyai Balázs