Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Félgőzzel is simán nyert a Valencia

Vasárnap este azok a nagy csapatok is pályára léptek Spanyolországban, amelyek eddig még nem tették meg a hétvége folyamán. Ilyen volt a Valencia és a Sevilla is, mindkettő hazai pályán szerepelt.

Kép: www.mundodeportivo.com

A Valencia nem erőltette meg magát az Espanol ellen. Egy jó iramúnak és izgalmasnak semmiféleképpen nem nevezhető mérkőzésen szenvedés nélkül, kényelmesen hozták a három pontot. Nagyon gazdaságosan játszottak a Valencia futballistái, hiszen tényleg csak annyit csináltak, amennyit feltétlenül muszáj volt. Már a legelején sikerült megszerezniük a vezetést. Egy remek indítással Rodrigo lódult meg, majd zseniálisan tette vissza a labdát az érkező Piattinak, akinek nem volt nehéz dolga. Innentől intenzív semmittevés folyt. Az Espanol nem akart kockáztatni, a Valencia pedig tökéletesen elégedett volt az eredménnyel. A második félidőben végül sikerült Parejo révén megszerezniük a második találatot, ami gyakorlatilag eldöntötte az összecsapást. Szinte rögtön utána jött is a harmadik találat. A csereként beállt Feghouli passzát Alcacer váltotta gólra, aki a válogatott után a klubcsapatában is eredményes volt. A végére még egy gól maradt, az Espanol büntetőből szépített, de ez a lényegen mit sem változtat. A Valencia tudása 60%-át nyújtva is kényelmesen nyert, így tartja magát a tabella elejében.

Valencia – Espanol 3-1
G: Piatti (7.), Parejo (63.), Alcacer (73.), ill. Garcia (90.- büntető)

Nehézkes mérkőzésen van túl a Sevilla. A hazaiak megszenvedtek a Getafe csapatával, mert nem tudtak sok helyzetet kialakítani, és bizonyos periódusokban még a meccs irányítása is gondokat okozott nekik. A két csapat párharca nem hozott túl sok helyzetet, leginkább a mezőnymunka dominált. A nehézkes támadásépítés miatt óriási megkönnyebbülést hozott viszont az első játékrész hajrája, ott ugyanis a Getafe kapusa fejbe öklözte egy felugrásnál ellenfelét, amiért egy büntetővel és egy sárga lappal fizetett. Bacca jó ítélet végrehajtónak bizonyult, így óriási lépést tett csapatának a győzelem megszerzése felé. A második félidő többnyire csak szenvedéssel telt mindkét fél részéről, ám a hajrában még akadt egy kis akció. A Getafe egy szöglet után veszélyeztetett, de a kapus bravúrral hárított. Az izgalmak viszont itt még nem értek véget, hiszen az ellentámadásból megduplázta előnyét a Sevilla, az akció végén Vidal volt eredményes. Ezzel a győzelemmel begyűjtötte a kötelező három pontot a Sevilla, de a győzelmen kívül nem sok pozitívumot lehetett felfedezni a mutatott produkcióban.

Sevilla – Getafe  2-0
G: Bacca (44.- büntető), Vidal (87.)

Baranyai Balázs