Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Nyert a Getafe és az Almeria

A Getafe és az Almeria is 1-0-ra győzedelmeskedett a spanyol bajnokság 6. fordulójában, viszont az előbbi hazai pályán, az utóbbi idegenben.

Spanyol bajnokság, 6. forduló
Getafe – Malaga 1-0 (1-0)
G: Michel (25.) ill. –
Kiállítva: Weligton (91.)

A Getafe – Malaga mérkőzés unalmasra sikeredett, köszönhetően a vendégek totális defenzív futballjának, aminek eredménye az, hogy kaput el sem találó lövésük sem volt.
A találkozón két említésre méltó szituáció volt, a gól és Weligton piros lapja.
A gól a 25. percben született egy kontra után Yodát ugratták ki, aki átveszi a labdát majd visszagurítja a második hullámban érkező Michelnek, aki a kapus segítségével együtt, de megszerzi a győzelmet jelentő gólt!
Weligton pedig egy felesleges szabálytalanság miatt mehetett zuhanyozni második sárgája után, igaz csak a 91. percben került kiállításra, így nem volt döntő jelentősége.

Deportivo La Coruna – Almeria 0-1 (0-0)
G: Mendez (92.)

A Deportivo – Almeria mérkőzésen már láthattak szép támadásokat és kapura lövéseket a szurkolók, így itt nem unatkozhattak annyira a nézők.
Az első próbálkozásig egészen a 20. percig kellett várni, akkor Edgar Mendez lövését védte gyönyörűen German Lux.
Az Almeria lehetősége után a Depor percei jöttek, de előbb Cuenca hibázott el egy lövést jó helyzetből, utána pedig Sidnei vétett el egy kipattanót, így 0-0-val vonulhattak szünetre a csapatok.
A második félidő első nagy lehetősége Helder Postiga előtt adódott, de fejesét Pulido védeni tudja.
A 92. percben pedig jön a mindent eldöntő gól. Az Almeria a saját tizenhatosánál szerez labdát, majd egy gyors kontrát vezet, és az utolsó labdaérintések Mendezé, aki ha estében is, de gyönyörűen teker 18 méterről a kapu bal felső sarkába, ezzel megszerezve csapatának a három pontot!

Szajevics Patrik