Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Tapad a Valencia

A forduló utolsó találkozóját hétfő estére hagyták, ahol a Getafe fogadta az esélyesebbnek tartott Valencia együttesét.

Kép: www.mundodeportivo.com

A Valencia új szokásához híven megint jól, megint góllal nyitott. A hetedik percben már náluk volt az előny Paco Alcacer gyönyörű találata után. A lendületes, gyors támadásokkal operáló Valencia viszont nem állt meg,és nem sokkal később megszerezte második találatát is. Rodrigo zseniális átvétele után Andre Gomeshez passzolt, aki Alcacerrel egy érintőben kényszerítőzve került helyzetbe, amit már nem hibázott el. A Valencia egy másik ezúttal rossz szokásához híven viszont innentől nem pörgött túlságosan. Pontosan annyit adtak ki magukból amennyi a győzelemhez feltétlenül kellett, és nem többet.

A második játékrész már kevesebb érdekességet hozott mint az első, de itt sem maradtunk gól nélkül: Feghouli buktatása után a bíró a büntetőpontra mutatott, majd az ítélet végrehajtó Rodrigo simán a hálóba talált, megszerezve ezzel csapata harmadik gólját. Számára nagy érzelmi hullámvasút volt ez a néhány perc, hiszen gólja után nem sokkal megkapta második sárga lapját, és mehetett zuhanyozni. Csapata viszont vette az akadályt, és kapott gól nélkül tudták le a hátralevő emberhátrányos időszakot. A Getafe ezen az estén bizony alul maradt, és hazai közönség előtt szenvedett el egy megérdemelt vereséget. Győzelmével a Valencia már a második a tabellán, és szépen tartja magát a Barcelona mögött.

Getafe – Valencia 0:3
G: Alcacer (7.), Andre Gomes (20.), Rodrigo (72. 11-es)

Eredmények:
Elche – Eibar 0:2
Depor – Real Madrid 2:8
Athletic Bilbao – Granada 0:1
Atletico Madrid – Celta Vigo 2:2
Espanol – Malaga 2:2
Real Sociedad – Almeria 1:2
Villarreal – Rayo 4:2
Cordoba – Sevilla 1:3
Levante – Barcelona 0:5

Tabella:

1. Barcelona 12 pont (11:0), 2. Valencia 10 p. (10:2), 3. Sevilla 10 p. (8:3), 4. Atletico Madrid 8 p. (6:4), 5. Granada 8 p. (4:2), 6. Villarreal 7 p. (6:3), 7. Real Madrid 6 p. (13:8), 8.Celta Vigo 6 p. (8:6), 9. Eibar 6 p. (4:3)…

Góllövőlista:
1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 5 gól
2. Bueno (Rayo) 4 gól
2. Bacca (Sevilla) 4 gól
3. Bale (Real Madrid) 3 gól
3. Orellana (Celta Vigo) 3 gól
3. Messi (Barcelona) 3 gól
3. Neymar (Barcelona) 3 gól

Baranyai Balázs