Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan a Nationalelf új kapitánya; meglepedés a padon

Azt követően, hogy Philipp Lahm, a világbajnok német válogatott csapatkapitánya visszalépett új vezérre volt szükség, csapattársa kapja a szallagot.

sueddeutsche.de

Hivatalos sajtótájokoztatón jelentette be Joachim Löw, a német válogtott szövetségi kapitánya hogy Bastian Schweinsteiger lesz az új csapatkapitánya. Az FC Bayern München 30 éves középpályása már tíz éve tagja a nemzeti csapatnak, eddig 108 alkalommal öltötte magára a címeres trikót.

“Bastian egy igazi vezér, mindig felelősséget vállalt a válogatottért, a pályán és a pálya mellett is. Nagyon bízom Bastianban, nem nem csak én, hanem az egész vezetőség. Mindenek előtt azért is, mert minden játkoést egyesít – kortól és klubcsapattól függetlenül. Tudom, hogy Bastian mindig ott van, ha szükség van rá.” – indokolta döntését Löw.

dfb.de

Az új kapiány mellett Löw segédjének kilétére is fény derült. Az eddig ebben a pozícióban munkálkozó Hansi Flick ugyanis a DFB sportigazgatója lesz a jövőben. Mindenki arra számított, hogy az U19-es EB-t nyerő Markus Sorg lesz az utód, az asszisztens azonban egy stuttgarti szakember lesz Thomas Schneider személyében. A fiatal tréner az előző szezonban dolgozott már a Bundelsigában is, de a VfB Stuttgart érthetetlen módon pár hónap után el is küldte.

“A feladat a válogatottnál egy nagy kihívás számomra. Nagyon megtisztelő, hogy Joachim Löw és a DFB ezt a bizalmat belém fektetik. Löwöt ismerem a VfB Stuttgartból, a játékosa voltam. Már akkor is észre vettem, hogy nagyon hasonlóan gondolgozunk a futball kapcsán.” – nyilatkozta Schneider, aki 2016 nyaráig szóló szerződést kapott.

Galeß