Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: újrajátsszák a Kecskemét – Győrt, Paks – DVTK októberben, pontlevonás a Dunaújvárostól

Az OTP Bank Liga 7. fordulójának időpontjában hatalmas esőzés söpört végig az országon, emiatt a Paks – Diósgyőr mérkőzést meg sem lehetett rendezni, a Kecskemét – Győri ETO találkozó pedig az 58. percben félbeszakadt. A mai napon ülésezett az MLSZ Versenybizottsága, ahol természetesen téma volt a mérkőzések sorsa is.

Fotó: nemzetisport.hu

Nagy kérdés volt, hogy mi lesz a sorsa a kecskeméti mérkőzésnek, hiszen csupán 32 perc volt már hátra a találkozóból. A lefújás után mindkét vezetőedző az újrajátszás mellett kardoskodott, Bekő Balázs, a KTE trénere a minél hamarabbi időpontban reménykedett. Ahogy fogalmazott: nem mindegy, hogy a jövő héten, ugyanazokkal a játékosokkal léphet pályára, vagy mondjuk decemberben, amikor eltiltás és sérülések miatt ifistákat kell pályára küldenie a csapatoknak. A Versenybizottság döntése értelmében a találkozót újra kell játszani, mégpedig október 22-én (szerda) 18 órás kezdéssel.

A Paks – DVTK találkozót el sem tudták kezdeni, hiszen a paksiak már a mérkőzést megelőző napon jelezték az MLSZ felé: a pálya talaja alkalmatlan a játékra. A szövetség végül a halasztás mellett döntött, az új időpont szintén október 22. 18 óra.

Egy másik ügyben is döntést hozott a honi szövetség, ez pedig a Dunaújváros ügye. Az újonc csapat Ferencváros elleni mérkőzését eredetileg a 3. fordulóban rendezték volna, ám a Fradi a Chelsea elleni stadionavató miatt halasztást kért és kapott, így augusztus 27-én játszott egymással a két csapat. Ezen a találkozón lépett pályára dunaújvárosi színekben Józsi György és Orosz Márk, akik a mérkőzés eredeti időpontjában nem voltak a csapat labdarúgói, így jogosulatlanul léptek pályára. A Dunaújváros együttesétől ezért 1 pontot levonnak.

Móra Tamás