Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női válogatott: Győzelemmel búcsúzni

Utolsó világbajnoki selejtezőjét játssza Bulgária ellen a magyar válogatott Lovech-ben szerda délután – ha az időjárás is engedi.

Kedden az eső volt az úr Lovech-ben. – fotó: mlsz.hu

A mieinknél a keretben egy változás történt, miután Papp Dóra az osztrákok elleni bemelegítésnél megsérült, Markó Edina a Ferencváros játékosát, Mosdóczi Evelint hívta be az utolsó találkozóra. Egy esztendeje a Bozsik stadionban sima 4-0-s győzelmet arattak lányaink, most pedig nagy a tét, hiszen egy győzelemmel vélhetően meghosszabbodna Markó Edina kontraktusa. De nem lesz egyszerű, már csak amiatt sem, hogy kedden egész nap esett, így a pálya talaja közel sem ideális. Ráadásul az éjjel újabb csapadékhullám érte el a környéket, ez sem kedvez a délutáni összecsapásnak. Így a játékvezető mondhatja ki a végső szót. Markó Edina – amennyiben lesz meccs – maximális koncentrációt kér játékosaitól, akik az elmúlt időszak – idegőrlő meccs az osztrákok ellen, hosszú utazás – miatt fáradtabban mozogtak az edzéseken. „Felkészültünk a bolgárokból, kielemeztük a játékukat, és visszanéztük a tavalyi, egymás elleni mérkőzésünket – fogalmazott a kapitány a találkozó előtt az mlsz.hu-nak. – Nem volt akkora különbség a két csapat között, mint amit az eredmény mutat, ellenfelünk emberhátrányban is jól tartotta magát, csak az utolsó húsz percben vált biztossá a győzelmünk. Lesz változás a kezdőcsapatban az osztrákok elleni mérkőzéshez képest, más rendszerben, támadóbb felfogásban fogunk játszani, emellett igyekszem frissíteni a csapatot, mert a szombati találkozó sokat kivett a futballistákból.” A mély talaj sem könnyíti meg a munkát, ezt hangsúlyozta Markó Edina is. „Elszánt és bizakodó a hangulat a csapaton belül, mindenképpen győzelemmel akarjuk zárni a sorozatot. Nehezíti a dolgunkat, hogy itt napok óta ömlik az eső, nagyon mély a pálya talaja. Bízom benne, hogy szerdára javulnak a körülmények, mert nem mindegy, hogy milyen pályán játszunk, a mély talaj inkább az ellenfél játékát segíti.”

Tavaly ősszel – többek között Szabó Boglárka góljával – néggyel nyertünk. – fotó: mlsz.hu

A találkozó előtt Rácz Zsófiát sikerült megszólaltatni, akit nem csak a bolgárok, de kicsit visszatekintve, az osztrákok elleni mérkőzésről is kérdeztünk. „Erre a meccsre is ugyanúgy készülünk, mint a többire. Utolsó selejtező meccs vár ránk. Szeretnénk győzelemmel búcsúztatni a sorozatot. Az hogy a 3 pontot megszerezzük, mindenképp szervezetten, taktikát betartva, bátran a támadójátékot felvállalva kell játszanunk – mutatott rá a bolgárok elleni siker receptjére a berlini Lübars középpályása. – Az osztrák meccsre visszatérve, hátrányból felállni nagy teljesítmény volt. Büszke vagyok a csapatra, hogy 3:0-rol sikerült egyenlíteni. Azt viszont sajnálom, hogy nem jött össze a pontszerzés. Tanulságos mérkőzésen vagyunk túl. Van mit tanulni, de jó úton haladunk, hogy egy ilyen csapatot a későbbiekben legyőzhessünk.” – hangsúlyozta Rácz.

A mieink 16 órától játszanak a lovechi stadionban.

Bulgária – Magyarország
Lovech, 16.00, vezeti: Sofia Karagiorgi (ciprusi)

A csoport másik két találkozóját este hattól rendezik, ezen Franciaország Finnországgal, míg Ausztria Kazahsztánnal találkozik.

Gavalovits Sándor