Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női válogatott: Visszapillantó – 1. rész

Interjú-sorozatban tekintünk vissza az utolsó két világbajnoki selejtezőre, illetve a kvalifikációs sorozatra. Az első részben Sipos Lillát kérdezzük, aki két-két góllal és gólpasszal vette ki részét Bulgária legyőzéséből, de betalált az osztrákoknak is.

A bolgárok mumusa - Sipos Lilla

Sipos Lilla (középen) három gólt szerzett az utolsó két selejtezőn. – fotó: mlsz.hu

– Gratulálok a dupláidhoz. Hogyan emlékszel vissza a két gólodra?
– Köszönjük a gratulációt! Nem indult könnyen a mérkőzés, az elején nem tudtuk értékesíteni a helyzeteinket, túlságosan görcsösen akartuk azt a bizonyos első gólt, de amikor Csiszár Henrietta megnyitotta a gólzáport, akkor mar megnyugodtunk! Az első találatom egy fejes gól volt, egy szöglet előzte meg, amit Tóth Gabriellától kaptam! A második egy kapus kirúgás volt, ami engem talált meg és a kint álló kapus felett egy átvétel után átemeltem!

– Most már ki lehet jelenteni, hogy valóban bolgár-specialista vagy?
– Mondhatjuk igen, hogy specialista, de egy játékos nem ér semmit a csapattársai nélkül! Vágó Fanni szintén specialista, remekül állt be ő is és 4 gólt szerzett!

– Ausztriában mínusz háromról álltatok fel, ami a csapat tartását bizonyítja, de ekkora hátránynál volt bennetek félsz, hogy súlyosabb is lehet a vereség?
– Az osztrák meccsen 3-0-nál megijedtem, féltem attól, hogy 6-7 lesz a vége hiszen totál káosz volt a magyar fejekben, de azért a lelkem melyen bíztam a csapatunkban!

– Te miként látod, mi lehetett a fordulópont, aminek köszönhetően sikerült talpra állnunk?
– Amikor Zeller Dóra betalált, újra erőt kaptunk és láttuk a reményt, a második találat mar 3-2 re csökkentette a különbséget és ettől kezdtünk el igazán előremenni, éreztem azt, hogy együtt vagyunk és egymásért akarjuk a sikert! Ebből is láttam, hogy a csapatunk rengeteget fejlődött! A második félidőben Rácz Zsófia csodás egyéni akciója után 3-3 és akkor mar végre hittünk a szemünknek, mikor az eredményjelzőre néztünk (3-3), nem történt ilyesmi válogatott szinten, hogy 3-0 után felálltunk és erre büszkék vagyunk , nehéz munka volt!

– A vége mégsem sikerült. Ennek mi lehetett az oka szerinted?
– A végén hiányzott a koncentráltság és jött a 4-dik kapott gól, ami után szintén akartunk egyenlíteni, de sajnos mar nem sikerült. Ez a meccs hatalmas tanulság és büszkeség is egyben! Ezeket a meccseket meg kell tanulni értékesíteni, de mar a célnál vagyunk!

– Így, hogy negyedik lett a csapat, összességében hogyan értékeled a világbajnoki selejtező-sorozatot?
– Nehéz csoportba kerültünk, francia , finn nem könnyű meccsek, ahogy az osztrák sem volt az, de sokat meríthetünk ebből, és véleményem szerint látszik az előrelépés , minden feltételt megkapunk, hogy sikeresek legyünk és ez is nagyon fontos! Minden meccset elemzünk, és ezt felhasználjuk a jövőben is! A vezetőség megtesz mindent értünk, nekünk pedig nincs más dolgunk, mint dolgozni tovább! A csapattársaimnak szívből gratulálok, és nem kell elkeseredni, mi ott voltunk, tudtuk melyik meccs hogy zajlott, a rosszindulatú emberek véleménye nem számít, csak azokból vegyünk erőt, akik biztatnak minket és ezt ezúttal is köszönjük! Hajrá magyarok, hajrá csajok!

Gavalovits Sándor