Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pelé: „Messi még világbajnok lehet”

A háromszoros világbajnok Pelé úgy gondolja, hogy Lionel Messi még simán világbajnoki címre vezetheti Argentínát,

www.sportige.com

A legendás brazil gólvágó, Pelé szerint még mindig meg van az esélye annak, hogy egy nap az FC Barcelona sztárjából, Leo Messiből világbajnok legyen. Ez a nap pedig következőnek 2018-ban érkezhet el, az oroszországi mundialon.

A 27 éves támadó idén már nagyon közel került a végső sikerhez, ám a brazíliai torna fináléját elvesztette az „Albiceleste”, az ellenállhatatlan németekkel szemben. Fájdalomdíjként végül Messit választották meg a VB legjobb játékosának. Mindennek ellenére Pelé is érzi, hogy Messit igazán az tenné boldoggá, ha világbajnoki elsőségre vezetné hazáját, bár már e nélkül is beírta magát a labdarúgás históriás könyvébe:

„Természetesen, Messi még nyerhet Világbajnokságot. Messi egy nagyon kiegyensúlyozott játékos, és fizikailag is jó állapotban van. Nincs kétségem afelől, hogy részt vehet, a következő Világbajnokságon. A vereség a brazíliai döntőben nem vesz el semmit a tényből, hogy Messi egy nagyszerű játékos. Ő kap még egy esélyt, hogy ragyoghasson Oroszországban. Lehet, hogy nem ő volt a legjobb Brazíliában, de ez nem teszi őt rossz játékossá. Argentínának, és Brazíliának volt a legtöbb azon játékosok száma, akik megnyerhették a Világbajnokságot, de ez nem sikerült végül. Nincs kétség, Messi egy csodálatos játékos. Nem kezdhetünk el kételkedni ebben, mert ő még nem nyert világbajnoki címet.” – ajnározta Pelé, a négyszeres aranylabdás Messit.

Balogh József