Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Lampard lett a City-Chelsea drámakirálya!

Paprikás hangulatú rangadón találkozott egymással, az angol bajnokság két csúcsragadozója, a Manchester City, és a Chelsea. A derbivel párhuzamos időben a dobogóapsiráns Everton fogadta, a lesajnált Crystal Palace-t.

www.goal.com

Premier League; 5. forduló
Manchester City – Chelsea
Az előzetes esélylatolgatások arról szóltak, hogy bár a meccs esélyese a listavezető Chelsea, a hazai pálya előnye mégis a City mellett lesz. Talán ezért, talán nem, de José Mourinho leparkolta a buszt.
Az Etihadban rendezett derbin fölényes első félidőt produkáltak a hazaiak, ám a határozott, bár alárendelt szerepet játszó Chelsea ellenállt, és jól védekezték ki Dzekoék akcióit, lévén csak egyetlen alkalommal kellett Courtois-nak védenie a szünetig.
A második negyvenöt percre pörögtek fel igazán az események. A londoniak szemmel láthatóan már egy gólnélküli remivel is kegyeztek volna, ám kapva kaptak az alkalmon, amikor Pablo Zabaleta a 66. percben megkapta a második sárgáját is.
Alig öt perccel később egy remekbe szabott Chelsea akció végén Hazad beadását André Schürrle pofozta Joe Hart ketrecébe.
Idő közben úgy tűnt, hiába cserélgetett már a címvédő edzője, Manuel Pellegrini, a 81. minutumban még egy Diego Costa kapufa is nyomatékosította a felekben, és bennünk is, hogy ez bizony a Chelsea három pontja lehet ma.
Ám egyszer csak jött a vendégek történelmének talán legnagyobb játékosa: Frank Lampard. Apró szépséghiba, hogy „Lamps” nyár óta a Cityt erősíti, és juttatta ma egy ponthoz újdonsült kenyéradóját, 13 éven át szeretett csapata ellen.
A City, és veteránja így a sírból hozott vissza legalább egy pontot, emberhátrányban.
Végeredmény: 1-1
Gólszerzők: Lampard (85. perc), illetve Schürrle (71.)
Kiállítva: Zabaleta (66. perc)

Everton – Crystal Palace
Meglepetésre a Goodison Park poklában szerezte meg első idei győzelmét a Palace. A londoni együttes lehengerlő helyzetkihasználásának köszönhetően hozta el a három pontot Liverpoolból.
A vendégek ugyanis háromszor találták el Tim Howard kapuját, amiből kivétel gól is lett.
Az Everton dehonesztáló fölénye ellenére nem volt ma méltó a győzelemre, így most már kijelenthetően beragadt a rajtnál 5 pontjával, a 13. helyen.
Végeredmény: 2-3
Gólszerzők: Lukaku (9. perc), Baines (83.-büntetőből), illetve Jedinak (30.), Campbell (54.), Bolaise (69.)

Balogh József