Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real: Benzema komoly intelmet kapott

Zinedine Zidane nem csak Franck Ribéryvel, hanem Karim Benzemaval kapcsolatban is érdekeset nyilatkozott, a francia RMC rádióadónak. Úgy tűnik, hogy a francia legenda, nagyon komoly hazafi, és figyelemmel követi honfitársai sorsát.

www.twicsy.com

Főleg igaz lehet utóbbi megállapítás Karim Benzemara, aki abban a Real Madridban játszik, ahol Zidane a tartalék csapat vezetőedzője. Tavaly egyébként is elterjedt a pletyka, hogy a hullámvölgyből Zidane segítette ki a korábbi Lyon csatárt azzal, hogy folyamatosan mellette állt a nehéz időszakában.

Akkor persze még ezt könnyebben meg tudta oldani „Zizou”, ugyanis az előző idényben Carlo Ancelotti elsőszámú asszisztenseként tevékenykedett, így részt vett az első csapat mindennapjaiban.

Az pedig tény, hogy Benzema ismét hullámvölgyben van, ugyanis idei eddigi hat tétmeccsén mindössze egy-egy gól, és gólpassz a termése. Ezt látja mindenki, így Zidane úgy érezte, hogy megérett az idő, egy felrázó felhívásra, a támadó irányába:
„Ő a Real elsőszámú csatára, és a közelmúltban még nem szerzett gólt. A kritikusok pedig megtalálják, amíg újra be nem talál. Gólt kell szereznie a Madridban, és a francia válogatottban. Tisztában van mindezzel. Tudja, hogy mekkora játékos, és hogy sokat várnak tőle. Közel voltam hozzá tavaly, de most egy kicsit kevésbé, mert nagyon elfoglalt vagyok. De nem ezért volt annyira jó. A következő meccsen bele kell húznia.”.

Benzema előtt a következő bizonyítási lehetőség a mai Bajnokok Ligája meccs lehet, a svájci FC Basel ellen.

Balogh József