Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ronaldo rúgatta ki a portugál kapitányt?!

Paulo Bento, a portugál válogatott szeptemberben elbocsátott szövetségi kapitánya először mesélt helyzetéről azóta, hogy eltávolították posztjáról, és meglepő dolgokat mondott.

www.goal.com

Paulo Bento négy év után volt kénytelen távozni hazája nemzeti csapatának kispadjáról, különösebb siker nélkül. Természetesen a portugál szövetség a menesztést a gyenge világbajnoki szerepléssel, és az Albániától elszenvedett zakóval magyarázta.

És tehette is ezt az FPF, lévén a Bento-csapat képtelen volt még a csoportkörből is továbbverekednie magát, a brazíliai tornán. Az pedig már valóban az utolsó csepp volt a pohárban, hogy vereséggel kezdték a 2016-os Európa Bajnokság selejtezősorozatát, hazai pályán, Albániával szemben.

Ám a sajtóban a minap felreppent a pletyka, miszerint a Real Madrid aranylabdás sztárjának, Cristiano Ronaldonak is köze van Bento eltávolíttatásához. Ám a jelek szerint a korábbi válogatott játékosból lett szakember nem hisz az ilyen híreszteléseknek:
„Nem akarom elhinni, hogy megváltoztak volna a szerepek, és a hierarchia. Hiszen ez így egy negatív precedenst teremtene az elnök vezette szövetség, és a játékosok között. Nem hiszem, hogy egy játékos, annyira befolyásos legyen, mint egy politikus.”.

UPDATE: Éppen ma nevezték ki a portugál válogatott szövetségi kapitányává, a VB-n még a görög válogatottat irányító Fernando Santos-t.

Balogh József