Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Városi derbire készülve, avagy Derby della Lanterna – előzetes

Folytatódik az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A), mely hétvégén az 5. fordulóhoz érkezett. A bajnokaspiránsok egytől egyig kötelező győzelem előtt állnak, kíváncsian várjuk, hogy vajon kinek törik bele soros ellenfelébe a bicskája. A legjobban várt mérkőzés azonban a Derby della Lanterna, avagy a Genoa és a Sampdoria ősi városi rivalizálása.

Szombaton két összecsapásra készülhetnek az olasz foci szerelmesei, pályán lesz a liga eddigi két százszázalékos csapata, az AS Roma és a Juventus. A fővárosiak hazai környezetben fogadják az eddig veretlen Veronát, míg a Juvéra egy Atalantai kirándulás vár. Mondani sem ekll, hogy két kötelező győzelemről van szó, ám tudjuk, hogy a papírforma azért van, hogy felboruljon.

Vasárnap a déli ebéd mellé Napoli mérkőzés jár desszertként, a pocsék szezonrajtot vétő Benítez tanítványok az eddig nyeretlen Sassuolo otthonába látogatnak. A remek támadójátékkal és legalább ennyire pocsék védekezéssel előrukkoló AC Milan az újonc Cesena otthonában szerezheti meg a három pontot, s kezdheti meg a felzárkózást az éllovasok felé, míg a Chievo és a szintén újonc Empoli kiesési rangasót vív, ezt bátran állíthatjuk négy forduló elteltével. A negyedik pozícióban serénykedő Inter a liga utolsó Cagliari vendéglátója lesz, míg a pocsék szezonrajtot vevő Fiorentina Torinóba látogat. A violáknak sok gondjuk van, sérült Gomez és Rossi egyaránt, a támadógépezet pedig szenved, négy mérkőzésen mindössze egy gólt hozott össze.

A játéknap zárómérkőzésén szombat este aztán jön a Derby della Lanterna, avagy a Genos és a Sampdoria ősi derbije. Ez lesz a felek 91. összecsapása, mérleg eddig jócskán a Samp felé billen, így van mit javítania a Genoa számára. MIndkét együttesről elmondható, hogy önmagához képest igen jó szezonrajtot vett.

Hétfőre két mérkőzés marad, a dobogó harmadik helyén serénykedő Udinese a Parma ellen folytathatná remek szereplését, míg a zárómérkőzésen a pocséknál is pocsékabbul rajtoló Lazio látogat Palermóba.

Szombat:
18:00 AS Roma – Hellas Verona (Digi Sport 2)
20:45 Atalanta – Juventus (Digi Sport 1)

Vasárnap:
12:30 Sassuolo – Napoli (SportKlub)
15:00 Cesena – AC Milan (Digi Sport 1)
15:00 Chievo – Empoli
15:00 Inter – Cagliari (SportKlub)
15:00 Torino – Fiorentina
20:45 Genoa – Sampdoria (Digi Sport 2)

Hétfő:
19:00 Udinese – Parma (SportKlub)
21:00 Palermo – Lazio (SportKlub)

Arrow