Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Új rekordot döntött müncheniként Xabi Alonso

A Dpa hírügynökség beszámolója szerint a nyáron a Bayern Münchenhez szerződő Európa- és világbajnok spanyol középpályás új csúcsot tudhat magáénak.

Xabi Alonso – goal.com

A 32 éves futballista – aki pályafutása során a Real Socieadad, a Liverpool és a Real Madrid sikeréért küzdött, mielőtt augusztus végén a bajorokhoz igazolt volna – nem kevesebbszer, mint 206 alkalommal találkozott a labdával a szombati, kölni, 2-0-s győzelmet hozó vendégszereplés alkalmával, ami magasan a legnagyobb érték, amióta a német bajnokságban hasonló adatokat mérnek. Az eddigi csúcstartó a szintén bayernes Thiago Alcantara volt az előző idényből, amikor Eintracht Frankfurt elleni 5-0-s győzelem során 185 labdaérintése volt a – szintén – spanyol futballistának.

A korábbi 113-szoros válogatott játékos – aki néhány hete vonult vissza a nemzeti csapattól – megdöbbent, hányszor jutott labdához: „Nem számoltam, hányszor érek labdába, de ez szép eredmény.” Csapattársa, Thomas Müller viccesen méltatta a spanyol klasszist: „200 labdaérintés! Ennyihez nekem egy egész szezonra van szükségem!” – fogalmazott a DPA hírügynökségnek.

Budai Levente