Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Villámhír: Budapest is otthont ad a 2020-as Európa Bajnokságnak!

Ma délután egy órakor Genfben egy visszafogott, de nagyon elegáns rendezvényen hirdette ki az UEFA, hogy mely városok rendezhetik az első ilyen stílusú Európa Bajnokságot, 2020-ban.

Az UEFA korábbi rendezvényeihez hasonlóan most is Gianni Infantino volt a házigazda, aki a rövid helyzetismertetés után átadta a szót Michel Platini-nek.

A francia sportvezető pedig nem húzta az időt, és bejelentette, hogy az elődöntőknek, és a döntőknek London adja majd a környezetet, a Wembley Stadionnal.

Igaz, a Londonnal vetélkedő München sem maradt üres kézzel, lévén szintén otthont ad majd a kontinens tornának. Akárcsak az azeri Baku, az orosz Szentpétervár, és Róma. Utóbbi négy metropolisz nem csak csoportmeccseknek, de negyeddöntőknek is házigazdái lesz.

További rendező város még a télen-nyáron pörgő város Koppenhága (Dánia), a festői Bukarest (Románia), a számunkra is megunhatatlan Amszterdam (Hollandia), Írország büszkesége: Dublin, a spanyolabbnál is spanyolabb Bilbao, az európai szellemiség melegágya: Brüsszel, és a skót Glasgow mellett hazánk büszke fővárosa, Budapest!

Balogh József