Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Zidane-t meglepte Ribéry döntése

Zinedine Zidane-t, a francia válogatott egykori aranylabdás sztárját meglepte, hogy hazája egyik, ha nem a legjobb mezőny játékosa a nyári Világbajnokságot követően pár héttel lemondta a további részvételt, a nemzeti csapatban.

www.blick.ch

A francia válogatott nagyon jó játékkal rukkolt elő a brazíliai VB-n, máskérdés, hogy végül csak a negyeddöntőig jutottak el. Persze a torna remek felkészülést nyújtott a Deschamps-legénységnek, akik már gőzerővel készülnek a számukra hazai rendezésű, 2016-os Európa Bajnokságra.

Ám már nem vesz részt ebben a felkészülésben a „Les Blues” színeiben a Bayern München sztárja, Franck Ribéry. A mostanság lelkesen szakállat növesztgető középpályás ugyanis hatalmas visszhangot keltve lemondta a válogatottságot. Döntését még az UEFA elnöke, Michel Platini is bírálta, sőt, büntetést helyezett kilátásba. Természetesen azóta sincs változás az ügyben, így Zidane egy kicsit óvatosabban fogalmazott, koros honfitársával ellenben, így gyakorolva egy kis fordított pszichológiai nyomást Ribéryre:
„Ő egy olyan játékos, aki továbbra is sok hasznot hozna a csapatnak. Egészen sokakat meglepett a döntésével. De ha egy játékos nem akar jönni, akkor ne erőltessük. A választás lehetőségét fenn kell tartani. És talán vissza fog térni, bár én nem hiszem.” – mondta az egykori játékmester, aki karrierje során, még 2004-ben szintén lemondta a válogatottságot, aztán két évvel később mégis ő lett a németországi Világbajnokság legjobb játékosa.

Balogh József