Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

10 csatár, akiktől nem rándul görcsbe a kapusok gyomra

A klubok arra törekednek, hogy olyan támadósort állítsanak fel, amely ellen az összes védelem kapitulálni kényszerül. Ennek érdekében a legjobbakat vásárolják meg. Azonban van, amikor félresikerül az üzlet, és a támadó az új klubjában egyszerűen nem érzi a kaput. A góllövő cipőjét lehetséges, hogy még a régi egyesületének öltözőjében hagyta.

10. Andreas Pereira– Granada (16 lövés)

presentacion de Andreas Pereira como nuevo jugador del Granada C

fotó: granadadigital.es

A sokra értékelt középpályás a Manchester Unitedből került a Granadához, ahol jelenleg még szenved. A 20 éves játékos 16 lövést eresztett meg az ellenfél kapujára, de feleslegesen, mivel egyik labda sem érte el a célját.

9. Yannick Carrasco– Atletico Madrid (16 lövés) 

carasco

fotó: bleacherreport.net

Szintén tekintélyes mennyiségű muníciót lőtt el az Atletico játékosa az ellenfél kapujára, de a La Ligában neki sem sikerül megtörnie a gólcsendet. 3 esetben centiken múlt számára az eredményesség, azonban a labda a kapufán csattant, és szerencsétlenségére a játékszer nem a gólvonal mögé pattant. A nemzetközi porondon azonban sorsdöntő találatot szerzett a Bayern München ellen. ezzel némileg kompenzálja a ligabeli gyengélkedését.

8. Ricky Alvarez– Sampdoria (16 lövés) 

alvarez_dan2653

fotó: http://gianlucadimarzio.com/

Annak ellenére, hogy őt sem láthattuk idén gólt ünnepelni, nem megy rosszul a sora a Sampdoriában. Ő is 16 lövéssel próbálkozott, azonban ezek rendre kimaradtak, de még hosszú idő van hátra az olasz pontvadászatból, így lesz ideje javítani. Góllal nem, de két gólpasszal azért hozzájárult már csapata eredményességéhez.

7. Thomas Muller– Bayern Munich (16 lövés) 

thomas-muller1

fotó: independent.co.uk

Attól, aki 20 gólt lő egy szezonban joggal várható az el, hogy ismételje meg ezt a pazar teljesítményt a következő idényben is. Eddig azonban nem zörrent meg a lövéseitől a háló, pedig ő is tekintélyes mennyiséget, 16 lövést eresztett meg ellenfelei kapujára. Eredménytelenségét kicsit kozmetikázza a tény, hogy már 3 gólpasszal segítette ki csapattársait.

6. Florin Andone– Deportivo La Coruña (18 lövés)

letoltes

fotó: espncdn.com

Lucas Perez elhagyta a Deportivot és az Arsenalban folytatja a pályafutását, így a helyére kellett valaki, aki szintén olyan gólérzékeny, mint elődje volt. A vezetőség legnagyobb bánatára még nem találta meg a góllövő cipőjét ebben a szezonban, így hiába a 18 kísérlet, ha egyikből sem született gól.

5. Christian Eriksen– Tottenham (18 lövés)

2688161-main_image

fotó: thesun.co.uk

A Tottenham jelenleg az egyetlen veretlen csapat a Premier Leauge-ben. A dán neve mellett már szerepel két assziszt, azonban ez a vezetőséget nem vigasztalja, mivel tőle is gólokat várnak. Remélhetőleg hamarosan magára talál majd a pályán, és találatival fogja segíteni a Spurst, mivel az együttes célja az, hogy év végén magasba emelhesse a Premier League megnyeréséért járó serleget.

4. Lorenzo Insigne– Napoli (19 lövés) 

lorenzo-insigne

fotó: caughtoffside.com

 

Higuain távozása a rivális Juventushoz nem tett jót a csapatnak. Insigne lenne a felelős abban, hogy a csapat meccsről meccsre betaláljon az ellenfél kapujába, azonban ez még várat magára. 19 lövéséből még egy sem volt eredményes az idei szezonban. Össze kell kapnia magát, mivel Millik kiesésével újabb kulcsemberét vesztette el a nápolyi csapat, így még nagyobb teher fog Insigne vállára nehezedni.

3. Antonio Candreva– Inter (19 lövés) 

candreva-2-594x415

fotó: gazzanet.gazzettaobjects.it

 

A rivális olasz csapat játékosának sem áll jobban a szénája, mint nápolyi kollégájának. A 29 éves csatár 19-szer tüzelt az ellenfél kapujára, de mindhiába, a lövései nem találtak célt. Eddig úgy tűnik, rossz ötlet volt elhagynia a Lazio-t, és csatlakoznia a kék-feketékhez. Előző klubjában 150 mérkőzésen 41-szer volt eredményes, és a klubvezetés reménykedik benne, hogy Milánóban is meg fogja törni hamarosan a gólcsendet.

 2. Angel Di Maria– PSG (20 lövés)

420618-angel-di-maria-psg-clb-700

fotó: ste.india.com/

 

Pocsékul indult eddig a szezon a PSG számára, azonban a címvédőnek még rengeteg ideje van arra, hogy kozmetikázza az idény elején elkövetett bakikat. Az argentin Di Maria sem járult sokban hozzá eddig a csapat sikeréhez, mivel nagyon nem talált még magára ebben a szezonban. 20 lövési kísérletet eresztett meg az ellenfél kapuja felé, azonban a PSG drukkerek egyik lökete után sem ugrottak a magasba, mivel a labda sosem akadt a hálóba.

1. Julian Draxler– Wolfsburg (21 lövés)

julian-draxler-wolfsburg-bundesliga_3371163

fotó: e1.365dm.com/

 

Az Eb-láz már rég lecsengett, és már csak kevesen emlékeznek Draxler tündöklésére a német válogatottban. Minden drukker – feledve a nemzetközi összecsapásokat – már klubszinten szorít a hazája bajnokságában lévő kedvencnek. Sem a fanatikus, sem Dieter Hecking nem lehet eddig elégedett azonban Draxlerrel, mivel nagyon nem hozza a nyári, válogatottbeli formáját, és rendre hagyja ki a helyzeteket, mivel 21 lövéséből egyik sem akadt bent az ellenfél kapujában.

Nagy Gábor