Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ancelotti: Blatter csak hallgasson!

Carlo Ancelottit nem könnyű lenyűgözni, vagy akár megdöbbenteni. A Real Madrid vezetőedzőjénél mégis sikerült valakinek kiverni a biztosítékot, méghozzá Sepp Blatternek, a FIFA elnökének.

Kép forrása: bundesliga.com
Kifoghat-e Neuer Ronaldón?

Sepp Blatter nemrégiben tett kijelentésére reagált Ancelotti, amikor is a svájci vezető azt találta mondani, hogy szerinte sem Messi, sem Cristiano Ronaldo nem érdemli meg az Aranylabdát, és szíve szerint ő Manuel Neuernak adná, mintsem két egymást követő évben a portugálnak. Az olasz szakember szerint ehhez a dologhoz a FIFA elnökének nincs sok köze, és majd az év végi szavazás eldönti, hogy ki kapja az év legrangosabb egyéni díját.

 „Megleptek az elnök úr szavai, de ő tudja mit akart ezzel mondani. Nem sokat tehetünk ellene, lehetetlenség azt kérni, hogy hallgasson. Még két hónap van hátra a díjátadóig, így az emberek addig is sokat fognak beszélni az Aranylabdáról. De az én véleményem nem mérvadó a kérdésben. De ha tavaly Cristiano Ronaldo megnyerte Messi, és Ribéry előtt, akkor nincs kétségem afelől, hogy idén a Bajnokok Ligája-győzelemmel, és rengeteg góljával is megnyeri.”

Való igaz, hogy Ronaldo az előző idényben 31 góllal lett spanyol gólkirály, és a Bajnokok Ligájában is az élen végzett ezen összegzésben, valamint a trófeát is magasba emelhette, ám ez Franck Ribéry esete miatt sem biztos, hogy elegendő lesz az Aranylabdához. A francia középpályás mindent megnyert, bajnokságot, kupát, és a BL-t is csapatával, a Bayern Münchennel egy évvel korábban, mégis a portugál lett a díjazott, ami széles körben meglepetést okozott. Talán így lesz ez idén is. Talán sima szavazás lesz, és Ronaldo ismét tarol. A portugál ász az új idényben már 16 gólt szerzett 9 mérkőzésen, szóval hangosan dörömböl a szavazatok ajtaján. De ne feledjük, a világbajnokság évében vagyunk, és a német világbajnokok között is voltak kiemelkedő teljesítmények, mint például Manuel Neueré. Ám illúzióink se legyenek. Kapus eddig egyetlen alkalommal kapta meg az Aranylabdát, 1963-ban a szovjet Lev Jasin, ezt a teljesítményt azóta csak Oliver Kahn tudta megközelíteni 2001-ben, és 2002-ben, egy-egy harmadik hellyel. Manapság a kapusokat nem becsülik annyira, inkább a gólok számítanak, de lehet, hogy Blatter szavai utat nyitnak a mérkőzések nagy részét magányosan töltő hálóőrök  felé, és megsokszorozzák a szavazatok számát. Ancelotti más véleményen van:

 „Számomra Blatter megjegyzésének, hogy Neuernak kellene nyernie, nincs sok értelme…”

Demmel László