Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Aranylabda: Platini nem akarja, hogy Ronaldo, vagy Messi nyerjen

A pártatlanság határát súrolja az UEFA elnökének, Michel Platininek a minap elárult véleménye, az egyre közeledő „Aranylabda-szezont” illetően.

www.insidespanishfootball.com

Nemsokára kiderül, hogy mely játékosok pályáznak hivatalosan is több-kevesebb eséllyel az idei Aranylabdára, az idei változatos, és eseménydús esztendőben. A közvélemény bizonyos része szerint a legérdemesebb a kitüntetésre ismételten Cristiano Ronaldo lenne (esetleg Lionel Messi), addig az ellentábor szerint viszont a világbajnoki címet nyerő német válogatottból kellene valakit a legrangosabb egyéni elismeréssel jutalmazni.

Utóbbi véleményt osztja saját elmondása szerint is, az Európai Labdarúgó Szövetség vezetője, a francia Michel Platini is:
„Én nem szavazhatok az Aranylabdáról, de elvileg egy olyan játékosnak kellene nyernie, aki nagyon jó teljesítményt nyújtott a tornán. Tehát egy németnek kell nyernie ebben az évben. Az idei év olyan, mint a 2010-es, amikor Messi nyert, annak ellenére, hogy egy átlagos Világbajnoksága volt. Így semmi sem biztos idén. Ami azonban biztos, hogy Cristiano Ronaldo az egyik legjobb játékos a világon, Lionel Messivel együtt. Kétségtelen.” – elmélkedett, a játékosként Európa bajnok sportvezető

Balogh József