Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: Ronaldo elvenné az Anfield szüzességét!

Ma este a Liverpool fogadja a Real Madridot, a harmadik játéknap legnagyobb rangadóján. Az Anfield Roadon rendezett találkozó több szempontból is történelmivé válhat, a statisztikákért rajongók szemében.

www.goal.com

Mint cikkünk címében utaltunk rá, a főszereplő most Cristiano Ronaldo. És az lehet este is a Mersey partján, ahová sok év kihagyás után tér vissza. Persze félreértés ne essék, tudjuk, hogy a portugál a Manchester United játékosa volt Angliában, ám ettől még számára akkor is érdekes lesz a derbi.

Ronaldo ugyanis még soha nem vette be a Liverpool kapuját az Anfielden, hiába lépett temérdekszer pályára ellenük, még a „Vörös Ördögök” színeiben. Sőt, az aranylabdás sztár még soha nem is lőtt gólt, Steven Gerrardéknak, függetlenül attól, hogy melyik aréna volt éppen a helyszín.

Természetesen garancia most sincs rá, hogy Cristiano Ronaldo ma megtörné viszonylag rossz sorozatát, ám ha azt nézzük, hogy míg a Man Unitedben „csak” 117-szer volt eredményes, 290 meccsen, addig a Real Madrid mezében több gólja van, mint ahányszor egyáltalán pályára lépett.

Ronaldo a Realban 258 mérkőzésen, 271 gólt szerzett. Vajon ma este megtöri az „átkot”, és tovább javít statisztikáján?

Balogh József