Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bayern: Ami Reus érkezése mellett és ellen szól

Megint  a Borussia Dortmund játékosára fáj a listavezető és címvédő FC Bayern München foga. Mario Götze és Robert Lewandowski után Marco Reus a kiszemelt, de érdemes lenne leigazolni?

bild.de

Már a nyári átigazolási időszak során is téma volt Münchenben Marco Reus esetleges érkezése. A BVB német válogatott sztárja ugyais 2015-ben a szerződésébe foglalt kivásárlási záradék értelmében 25 millió euró fejáben eligazolhat a Ruhr-vidékről. A 25 esztendős támadó kapcsán a Bayern először utalt az esetleges szerződtetésre az AS Roma elleni Bajnokok Ligája rangadó előtt.

“Őszintén és nyíltan meg kell mondanom: ezt nyugodtan fogjuk a vezetőségen belül megtárgyalni és a döntést meghozni. A nap végén úgyis a játékosnak kell az egészre rábólintania. A kivásárlási záradék ismert, ehhez többet nem akarok hozzá fűzni.” – nyilatkozta Karl-Heinz Rummenigge.

A német ‘Bild’ három okot gyűjtött össze Reus érkezése mellett, de a hátrányait is felsorolta annak, hogyha ismételten a Dortmund kiválósága érkezne Münchenbe:

Reus érkezése mellett szól:

– A Bayern vezetősége teljesen le van nyűgözve Reus képességeitől. Technikailag nagyon erős és gólveszélyes is, komolyabb problémák nélkül hamar meghatározó játékos lehetne belőle.
– Könnyen lehetne az egyre öregedő és egyre sérülékenyebb Arjen Robben és Franck Ribéynek utódja, akiknek egyaránt 2017 nyaráig szól a szerződésük.
– A Bayern a legjobb német játékosokat a keretében akarja mindig tudni – ide tartozik Reus is, aki a válogatottban is nagy szerepet tölt be. Ezért is az első számú jelölt.

Reus érkezése ellen szól:

– Hogyha a Bayern leigazolja őt, akkor egyből játszani kell, ehhez azoban a Robben-Ribéry alkotta duó egyikének a padra kell ülnie. Ez komoly feszültséget szülhet.
– Reus a már említett Götze és Lewandowski mellett a harmadik dortmundi sztár lenne, aki rövid időn belül Bayern mezbe bújik. Mindez veszekedéshez vezethet a Dortmunddal, valamint egy “dortmundi-csapatnak” lehetne már nevezni a Bayernt. A Bayernnnek pedig mindig fontos volt, hogy a játékosok vagy a bajor régióból vagy az akadémiáról érkezzenek, a mentalitás Reus esetében hiányzna.
– Nagyon fontos pont az anyagi kérdés is. Reus esetében azzal lehetne számolni, hogy négy-öt évre ír alá és 12 millió eurót keresne szezononként. Így Ribéyvel a legjobban fizetettek közé tartozna egyből. Ekkora összeg azonban Münchenben is nehézségekhez vezethet, a nyáron Toni Kroos azért ment el, mert a követelt évi 8 millió eurós fizetését nem kapta meg – így a Real Madridba igazolt.

Galeß