Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Adriano mesterötöst vétett, gálázott a Shakhtar

Hatalmas pofonba szaladt bele hazai környezetben a BATE, mely nem tudott mit kezdeni a Shakhtar támadásaival. Az ukránoknak minden összejött, a csapat brazil gólfelelőse Adriano ötig jutott. A csoport másik mérkőzésén kiegyenlített mérkőzésen nyert a Porto és továbbra is vezei a csoportot, míg a Bilbao számára egyre távolabbi a továbbjutás lehetősége.

BATE – Shakhtar Donetsk 0-7 (0-6)
Bariszav, Borisov Arena 12800 néző; Vezette: Ivan Bebek
BATE: Chernik – Khagush, Polyakov, Tubic (Gayduchik 46.), Mladenovic – Yablonski, Lichtarovic (Aleksievich 46.), Gordejchuk, Karnitskiy, Volodko – Signevich (Baga 75.).
Shakhtar Donetsk: Pyatov – Srna, Kucher, Rakyckyj, Shevchuk – Fernando (Fred 46.), Stepanenko, Douglas (Marlos 46.), Alex, Taison (Bernard 46.) – Adriano (Etxebarria 46.).
Gólszerzők: – ill. Alex (11.), Adriano (28. és 80. -büntető, 36., 40., 44.), Douglas (35.)
Sárga: Chernik (27.) ill. –
Kiállítás: – ill. –

Gálaelőadást tartott a Shakhtar Donetsk idegenben, a regnáló ukrán bajnok megalázó vereséget mért a fehérorosz listavezetőre, mely korábban a Debrecent búcsúztatta a sorozattól. Sokan hangoztatták már a Porto elleni hatost követően, hogy a BATE nem Bajnokok Ligája szintű csapat, ám a Bilbao elleni siker elhallgattatta ezen hangokat. Most azonban jött az újabb pofon, az Adriano show. A gólok sorát Alex nyitotta a 11. minutumban, majd Adriano köszönt be büntetőből. A 35. percben Douglas is batlált, s megnyitott egy csúnya kilenc perces gólesőt, mely négy találatot foglalt magába. Hat gólos előnnyel és Adriano mesternégyessel mehettek a felek az öltözőbe.

A második játékrészre jelentős változtatásokat eszközöltek az edzők, hazai részről kettő csere hajtatott végre, míg a vendégek trénere Lucescu aki elvállalta a román válogatott kispadját, mindhárom lehetőségét kiaknázta. Az első félidő béli gálaelőadás rányomta a mérkőzésre a bélyegét. Egy gólt azért még láthatott a publikum a publikum, Adriano második büntetőjét is értékesítette, ezzel pedig mesterötöst jegyzett. A brazil gólfelelős ezzel toronymagasan vezeti a Bajnokok Ligája idei kiírásának góllövőlistáját.

Porto – Athletic Bilbao 2-1 (1-0)
Porto, Estádio do Dragao 37567 néző; Vezette: Damir Skomina
Porto: Fabiano – Danilo, Maicon, Martins Indi, Alex Sandro – Herrera, Casemiro (Quaresma 71.), Brahimi – Tello (Torres 82.), Jackson Martinez, Quintero (Neves 64.).
Athletic Bilbao: Iraizoz – De Marcos, Etxeita, Laporte, Balenziaga – San Jose (Muniain 46.), Iturraspe, Fernandet, Rico (Gurpegi 73.), Susaeta – Aduriz (Etxebarria 46.).
Gólszerzők: Herrera (45.), uaresma (75.) ill. Fernandez (58.)
Sárga: Maivon (22.), Danilo (59.) ill. San Jose (29.), Susaeta (59.), Rico (65.), Gurpegi (86.)
Kiállítás: – ill. –

Úgy érkezett vendégségbe a Bilbao, hogy tudták, egy esetleges vereséggel a kiesés szélére sodródhatnak. A találkozót a hazaik kezdték sokkalta határozottabban, meddő mezőnyfölényt sikerült kialakítani. Az első valamirevaló lehetőséget a 26. percben jegyezhettük fel, a vendégek játékosa San Jose 25 méterről a bal kapufát találta telibe. Pár minutummal később aztán a hazaiak kolumbiai kiválósága Jackson Martinez került helyzetbe, lövésébe azonban belevetődött egy önfeláldozó védő. Lélektanilag nagyon fontos pillanatban az első játékrész utolsó másodperceiben szerezte meg a vezető találatot a Porto, Herrera higgadt befejezését követően.

A második felvonásban aztán megrázta magát a Bilbao, Muniain és Etxebarria félidei beállítása jót tett. Olyannyira, hogy az 58. percben Etxebarria passzát követően Herrera talált a kapu bal alsó sarkába. Nem maradt azonban döntetlen az állás, erről Brahimi és a csereként pályára érkező Quaresma tett. Előbbi előkészített, utóbbi pedig pár percnyi játék után győztes gólt helyezett el Iraizoz kapujában. A végjátékban mindkét csapatnak megvolt a lehetősége a gólszerzésre, azonban Laporte és Jackson Martinez is pontatlan volt, így maradt az egy gólos hazai győzelem. Ezzel a Porto továbbra is vezeti csoportját, míg a Bilbao reális továbbjutási célokat már nem dédelgethet.

Íme a H-csoport állása 3 forduló után:
1. Porto 7 pont (10:3)
2. Shakhtar Donetsk 5 pont (9:2)
3. BATE 3 pont (2:14)
4. Athletic Bilbao 1 pont (2:4)

Arrow