Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Welbeck-gála, Dortmund siker

Magabiztosan folytatta szereplését a Dortmund és az Arsenal is a Bajnokok Ligájában. Az angolokat az emberhátrány sem törte meg.

Danny Welbeck (23) joggal kapta a gratulációkat. – fotó: uefa.com

A hős: Danny Welbeck

Manchesterben téphetik a fejüket a vezetők, miután könnyű szívvel lemondtak Danny Welbeck szolgálatairól. Az angol válogatott támadó megcsillantotta képességeit, igaz ehhez kellett a Galatasaray is. Az Arsenal a selejtező után a csoportjában is sikeresen belefutott Törökország egyik reprezentásába, de ezúttal simán lépett át ellenfelén. A vége kiütéses siker lett, így igazán szép ajándékot kapott Arséne Wenger, aki napra pontosan 18 éve vette át a londoni együttest. Gyorsan magához ragadta a kezdeményezést Wenger együttese, már az első húsz percben több ígéretes lehetősége is volt az angoloknak, ám ekkor még nem sikerült az, ami a 22. percben. Jelesül gólt szerezni. Akkor Alexis ugratta ki remekül Welbecket, aki nem hibázott. Nyolc perccel később ugyanő duplázta meg az Ágyúsok előnyét egyéni akció után. A folytatásban is inkább a londoniak akarata érvényesült, miközben pár percig állt is a játék, a török szurkolók ugyanis görögtüzeket gyújtottak, illetve fáklyát obtak a pályára. Ez sem zavarta meg a hazaiakat, akik a szünet előtt végleg eldöntötték a meccset. Özil tanári labdával szolgálta ki Alexist, aki a jobb sarokba lőtt. Fordulás után is maradt a forgatókönyv, Oxlade-Chamberlain szolgálta ki ezúttal Welbecket. Az angol támadó pedig a kapu közepébe lőtt. Néhány perc múlva viszont bajba került az Arsenal. Szczesny fölöslegesen kiállíttatta magát, Burak Yilmaz pedig belőtte a jogosnak tűnő tizenegyest. A hajrához közeledve előbb Yilmaz fejelt, de Ospina védett, majd Altintop közelről leadott lövését szedte ki a jobb alsó elől. A lefújás előtt Cazorla lövését blokkolták, így megérdemelt hazai siker született, miután a végig domináló Arsenal emberhátrányban is megőrizte tetemes előnyét.

Arsenal – Galatasaray 4-1 (3-0)
Emirates, 55.000 néző, vezette: Gianluca Rocchi (olasz)
Arsenal: Szczesny – Chambers, Mertesacker, Koscielny, Gibbs – Flamini, S. Cazorla – Oxlade-Chamberlain (Rosicky, 68.), Özil (Wilshere, 77.), Alexis (ospina, 62.) – Welbeck
Galatasaray: Muslera – Kaya, Felipe Melo, Chedjou – Sari (Bulut, 68.), Kurtulus (Hamit Altintop, a szünetben), Dzemaili, Telles – Sneijder – Yilmaz, Pandev (Bruma, 68.)
g.: Welbeck (22., 30., 52.), Alexis (41.) ill.: Yilmaz (63., 11-esből)
s.: Flamini (44.) ill.: Felipe Melo (34.), Dzemaili (43.)
kiállítva: Szczesny (Arsenal, 62.)

Dortmund: Folytatás hármassal

Adrian Ramos duplával jelentkezett. – fotó: uefa.com

Az Arsenal legyőzése után folytatta remek sorozatát a Klopp-csapat, ezúttal az Anderlecht volt az áldozat. A Ruhr-vidékiek már a harmadik percben betaláltak Immobile révén, a folytatásban kiegyenlített meccset láthattunk valmivel több dortmundi helyzettel. Fordulás után aztán a csereként beszálló Adrian Ramos tett róla, hogy sima legyen a vége. Két góljával főszereplővé lépett elő. A Borussia így száz százalékos mérleggel vezeti a csoportot.

Anderlecht – Dortmund 0-3 (0-1)
Brüsszel, 35.000 néző, vezette: Paolo Tagliavento (olasz)
Anderlecht: Proto – Najar, Mbemba, Nuytinck, Deschacht – Conte (Acheampong, 73.), Defour, Tielemans, Praet – Suarez (Gohl, 84.), Mitrovic (Kabasele, 83.)
Dortmund: Weidenfeller – Piszczek, Subotic, Sokratis, Schmelzer – S. Bender (Hummels, 83.), Kehl – Aubameyang, Kagawa, Grosskreutz (A. Ramos, 65.) – Immobile (Durm, 72.)
g.: Immobile (3.), A. Ramos (69., 79.)
s.: M. Suarez (17.)

A csoport állása:
1. Dortmund 6 pont, 2. Arsenal 3 p., 3. Galatasaray 1 p. (-3), 4. Anderlecht 1 p. (-3)

A csoport góllistája:
3 gólos: Welbeck (Arsenal)
2 gólos: Immobile, A. Ramos (mindkettő Dortmund)
1 gólos: Aelxis (Arsenal), Aubameyang (Dortmund), Praet (Anderlecht), Yilmaz (Galatasaray)

Gavalovits Sándor