Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Eljött a rangadó napja, egymás ellen Gerrard és Ronaldo – előzetes

Kedden igazi gólesőt rendeztek a csapatok, összességében 8 mérkőzésen 40 találat született, rekordok dőltek meg. Szerdán jön a folytatás, újabb fantasztikus párosítások, ádáz küzdelem. A játéknap legjobban várt mérkőzése a Liverpool és Real Madrid összecsapása, ám a Galatasaray és a Dortmund összecsapása is igen pikánsnak ígérkezik. Nézzük miből él este egy futballszerető szurkoló.

A csoport
20:45 Olympiakos – Juventus (Digi Sport 2)
20:45 Atletico Madrid – Malmö

A sorsolást követően mindenki a Juventus és az Atletico Madrid továbbjutását tippelte, ennek ellenére két fordulót követően mind a négy együttes három ponttal várja a folytatást, egyelőre keresztbeverés van. A mai nap győztesei azonban előnyre tehetnek szert, persze amennyiben nem köszönt be pontosztozkodás. A csoportot gólarányával vezető Öreg Hölgy görög honba utazik, Megyeri Balázs csapatának vendégségébe, abba a katlanba, ahol az Atletico Madrid csúnyán megégett az első körben. Allegri csapata ráadásul egy elég bizarr döntetlennel hangolt a Serie A egyik kiesője, a Sassuolo ellenében. Simeone tanítványai otthon fogadják a regnáló svéd bajnokot, előzetesen kötelező ujjgyakorlatnak tűnik a mérkőzés, de ne becsüljük le az ellenfelet. A Matracosok sem tavalyi önmagukat idézik egyelőre.

B csoport:
20:45 Liverpool – Real Madrid (Digi Sport 1)
20:45 Ludogorets – Basel

A Real Madrid eddig hibátlan és sokan azt várták, hogy a 3. fordulóban két száz százalékos együttes csatázik majd a csoport első helyéért, azonban ez a Liverpool távol van tavalyi formájától, ezt jelzi a Basel elleni második körös fiaskó és a Premier Leagueben mutatott teljesítmény is. A Real Madrid remek formában van, Cristiano Ronaldo pedig csak úgy ontja a gólokat. Bár az Anfield ad otthont a mérkőzésnek, bátran kijelenthetjük, hogy a találkozó favoritja a spanyol csapat, mely kénytelen nélkülözni villámléptű játékosát Gareth Balet. A csoport másik mérkőzésén a Ludogorets számára kötelező lenne a győzelem, amennyiben továbbjutási álmokat dédelgetnek, míg a Basel egy esetleges sikerrel könnyen előreléphet, a másik mérkőzés eredményének függvényében.

C csoport:
20:45 Monaco – Benfica
20:45 Leverkusen – Zenit

A csoport, melyet négy azonos képességű csapat alkot, bátran kijelenthetjük, hogy tudásban ezen csapatok állnak legközelebb egymáshoz. Nincsen kimagasló sztárgárda, de kiscsapat sem. Eddig a Benfica a csoport vesztese, ez ellen azonban ma tehetnek a portugálok, ehhez az AS Monacot kellene legyőzni francia honban. A francia bajnoksággal ellentétben itt egyelőre jól muzsikálnak a hercegségiek, hazai győzelem és idegenbéli döntetlen az eredménysorban. Igazi három esélyes meccsre van kilátás. A Leverkusen és a Zenit összecsapásán két igen jó formában lévő csapat találkozik, igazi nyílt sisakos támadójáték várható. A Zenit egy esetleges győzelemmel és a másik mérkőzésen egy portugál sikerrel nagyot léphetne a továbbjutás felé.

D csoport:
20:45 Galatasaray – Dortmund
20:45 Anderlecht – Arsenal

Hazája pontvadászatában szenved a Borussia Dortmund, Jürgen Klopp tanítványai a bajnoki cím helyett egyelőre a kiesőzóna elől menekülnek sokak döbbenetére. A Galatasaray sincsen csúcsformában, ám szurkolóira mindig számíthat a török klub, így pokoli hangulat vár a BVB játékosaira este. A Dortmund eddig hibátlan, sőt még gólt sem kapott a sorozatban. A csoport másik meccsén az Anderlecht vendége lesz az Arsenal, mely a Premier League bukdácsolást egy a nemzetközi porondon elért győzelemmel korrigálná. Wenger mesternek továbbra is fejtörést okozhat az összeállítás, ugyanis rengeteg a sérült.

Arrow