Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Hozta a kötelezőt a Barca, és a PSG – VIDEÓVAL

Az E csoport kiemelkedően két élcsapatára papíron kötelező győzelem várt, a Bajnokok Ligája harmadik fordulójában. A kvartett éllovasa Cipruson vendégeskedett, az APOEL-nél, míg az El Clásicora készülő FC Barcelona, a holland bajnok Ajaxot fogadta.

bleacherreport.com

Bajnokok Ligája – 3. forduló
Még ha nincs is a legtökéletesebb formában az FC Barcelona, vitathatatlan, hogy a katalán együttes számára csak a csillagos ég lehet a határ. Az idén még gólokat is alig kapó „Blaugranas” éppen annyit nyújtott tegnap este az Ajax ellen, amely elég volt arra, hogy a második félidőre kissé kiengedve, de magabiztosan megtarthassák előnyüket.
A hollandok ugyan nem feltartott kézzel léptek pályára, ám természetesen Frank de Boer edző is tudta, hogy tanítványainak nem ma kell a legjobban bebizonyítania, hogy méltók a legrangosabb európai kupasorozatra.
Neymar, és Leo Messi a szezonban már az ötödik olyan meccset produkálta, amelyen mind a ketten betaláltak.
A találkozó egyik legfényesebb pillanata, lévén a hajrá már-már unalomba fulladt, hogy Messi most hagyta magát, hogy Luis Enrique vezetőedző lecserélje.

F csoport
Barcelona – Ajax 3-1 (2-0)
Barcelona, Nou Camp
Vezette: William Collum (skót)
Barcelona: Ter Stegen – Alves,Piqué,Bartra,Alba – Rakitic,Iniesta,Mascherano – Pedro, Messi, Neymar.
Ajax: Cillessen . Viergever, Moisander, Veltman, van Rhijn – Zimgling – Andersen, Klaasen – Kishna, Sigthorsson, Schöne.
Gólszerzők: Neymar (7. perc), Messi (24.), Ramírez (90+4.), illetve El-Ghazi (88.).
Sárgalapok: Pedro (80. perc), illetve Veltman (32.), van Rhijn (69.), Riedewald (90.)

Elképesztően nehezen hozta a győzelmet, a Paris Saint-Germain. Tavaly még szárnyaltak minden fronton a franciák, ám idén nagyon szorulnak azok a bizonyos fogaskerekek Laurent Blanc irányításának második szezonja alatt.
És a PSG szenvedésére az sem mentség, hogy Zlata Ibrahimovic sérülése miatt továbbra sem bevethető. Igaz, a kiszenvedett sikert, és három pontot azért egy másik mindig veszélyes csatár, Édinson Cavani ki tudta azért harcolni.
A párizsiak továbbra is vezetik a négyest, egy pont előnnyel a Barca előtt, miközben az Ajax, és az APOEL is egyre lehetetlenebb helyzetben van, a 16 közé jutást illetően.

APOEL – Paris Saint-Germain 0-1 (0-0)
Nicosia, GSP Stadium
Vezette: Ovidiu Hategan (román)
APOEL: Pardo – Antoniades, Carlao, Amorin, Sergio – Efrem, Morais, Vinicius, Gomes – Sheridan, Manduca.
PSG: Sirigu – Van der Wiel, D. Luiz, T. Silva, Maxwell – Verratti, T. Motta, Matuidi – Lucas, Cavani, Pastore.
Gólszerző: Cavani (87. perc)
Sárgalap: Pastore (23. perc)

A csoport állása:
1. PSG 7 pont (5-3)
2. Barcelona 6 pont (6-4)
3. Ajax 2 pont (3-5)
4. APOEL 1 pont (1-3)