Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL-kiesés után: „Hihetetlenül fáj, mintha BL döntőt buktunk volna el…” – Nagy Lilla

Drámai körülmények között esett ki(?) a Bajnokok Ligájából az MTK, miután szerdán hosszabbítás után döntetlent ért el a Neulengbach ellen. Érthetően megviselt Nagy Lilla nyilatkozott a Foci Club.hu-nak.

Hiába Nagy Lilla harcossága és gólja. Az MTK vitatható körülmények között búcsúzott. – fotó: Facebook/MTKCsajok – Bodrogi Dávid

Könnyeztek, és a földre rogytak. Tekintetük a semmibe meredt, mindannyiukat vigasztalni kellett, ami nem csoda, hiszen nagy lehetőség kapujában álltak, de nem sikerült. A lányokat nem lehet elmarasztalni, hiszen heroikus küzdelemben búcsúztak, mégis a legfontosabb a százhuszadik percben történtek: támadott az osztrák csapat, és már csak másodpercek voltak hátra, amikor az ötösön kifelé cselezve elesett az egyik osztrák támadó. A lengyel játékvezető pedig tizenegyest adott a Neulengbachnak, amivel egyenlítettek az osztrákok. Nagy Lilla nem csak csalódott, hanem dühös is. Érthetően. Vele beszélgettünk.

– A gólodhoz, és a mutatott teljesítményhez gratulálok. Min múlott, hogy nem sikerült kiharcolni a hőn áhított továbbjutást?
– Nem rajtunk múlt, sajnos azt kell, hogy mondjam, talán ezért is bosszant jobban a dolog. Ott volt az esély, de úgy mond „elvették” tőlünk. – felelte megviselten az MTK első gólját szerző Nagy Lilla.

– Hatalmas teljesítmény volt már az is, hogy hosszabbításra mentettétek az összecsapást. De még hogy. Miként emlékszel a rendes játékidő utolsó perceire?
– Csak az volt bennem végig, hogy tudunk még egyet rúgni, hát ez így is történt, meg rúgtuk a 91. percben! Ha talán még van vissza 5-10 perc, ezt a meccset még rendes játékidőn belül megnyerjük!

– Amikor hátrányba kerültetek, bevillant, hogy akár el is veszíthetitek a meccset? Mi volt a fordulópont, amely a rendes játékidő utolsó két percének drámájához vezetett?
– Mi végig hittük, hogy ez sikerülhet, csúsztunk másztunk az utolsó percekben is, minden erőnket összeszedtük, és csak mentük előre, ahogy illik! Mi nyerni mentünk oda… TOVÁBBJUTNI!!!

– Nem sokkal a hosszabbítás vége előtt pedig jött az a bizonyos tizenegyes.
– Na, azt kommentálni sem tudom itt, mert akkor nem jelenhetne meg ez a cikk. Hatalmas, rutinos alakítás volt a csatár részéről, ezt tanítani kéne! Nem lehet így eldönteni egy továbbjutást, számomra ez gusztustalan volt!

– Ha nincs a 120. percben történt eseménysorozat, a tizenegyespárbaj döntött volna. Készültetek rá, vagy minden mindegy alapon vártátok?
– Erről csak annyit, ha 11-es párbajra került volna a sor, ezer százalék, hogy akkor mi megyünk tovább!

– Sikerült némileg leülepednie a kiesés okozta csalódottságnak?
– Nem, és ez nem is fog még egy jó darabig, hihetetlenül fáj, mintha BL döntőt buktunk volna el….

– Milyen hatással lehet a jövőre nézve az idei BL-szereplés?
– Muszáj lesz még ebből is valami kis erőt merítenünk a továbbiakhoz!

A bevezetőben feljegyzett kérdőjel azért került oda, mert az MTK megóvta a párharc ausztriai összecsapását Nina Burger jogosulatlan szereplése miatt. Részletek később.

Az osztrák ORF jóvoltából megtekinthető a rövid összefoglaló, benne a sorsdöntő jogtalan büntető.

Gavalovits Sándor