Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Magabiztos Leverkusen győzelem

A Bajnokok Ligája C Csoportjának 2. csoportmérkőzésén a Leverkusen sikeresen legyűrte a Benfica gárdáját, így javította a Monacói botlását.

Uefa Champions League official Facebook page

Bajnokok Ligája C csoport, 2. csoportmérkőzés

Leverkusen – Benfica 3-1 (2-0)
G: Kießling (25.), Son (34.), Calhanoglu (63. – büntetőből) ill. Salvio (62.)

Leverkusen: Leno; Hilbert, Toprak, Spahic, Borges; Bellarabi (Öztunali 69.), Reinartz, Bender (Donati 82.), Son, Calhanoglu és Kießling (Drmic 76.)
Benfica: J. Cesar; Almeida, Luisao, Jardel, Eliseu;E. Perez (Samaris 77.), Cristante (M. Pereira 46.), Gaitan, Talisca (Lima 46.), Salvio és Derley

A találkozót a hazaiak kezdték jobban, és az 5. percben máris bravúrral kellett védenie Júlio Cesarnak, Heung-Min Son lövése után. A 14. percben pedig Bender próbálkozása csattant a kapufán.
A 25. percben ugyanez a felállás, Son lő és Júlio Cesar véd, de kijön a kapusról, amire Kießling érkezik és megszerzi a vezetést a Leverkusen számára, 1-0!
Kilenc perccel később megduplázza előnyét a gyógyszergyári csapat, Bellarabi gurít vissza a második hullámba érkező Sonnak, aki visszarúgja a vendégek kapusának helyére, ezzel 2-0!
Az első félidőben megérdemelten vezet két gólos előnnyel is a Leverkusen, mivel ők akarják jobban a győzelmet, és mindent megtesznek ennek érdekében.

A második játékrészt is nagy elánnal kezdte a hazai gárda, Hakan Calhanoglu tört be a 16-oson belülre, de csak a kapufát találta el, ennek köszönhetően még meccsben maradt a Benfica.
A 62. percben pedig le is faragnak a hátrányukból a vendégek, Salvio cselezgetett a büntetőterületen belül és meg találta a kapuba a rést, 2-1!
De nem sokáig reménykedhettek a vendégek, mert büntetőt kap a Leverkusen, amit Calhanoglu higgadtan értékesít, így ismét két gól van a két csapat között, 3-1!

A Leverkusen rengeteget próbálkozott távolról, és ennek meglett az eredménye, hiszen simán 3-1-re legyőzte a Benfica gárdáját. A hazaiak 22-szer vették célba a kaput, amiből 10 el is találta azt.

A C csoport állása:
1. Zenit 4 pont
2. Monaco 4 pont
3. Leverkusen 3 pont
4. Benfica 0 pont

Szajevics Patrik