Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Gálázó Gladbach, Villarreal duó

Az A-, és B. csoportban a Mönchengladbach és a Villarreal sem bízott semmit a véletlenre, míg a Torino magabiztos sikert aratott otthon. A Bruges ikszelt a Köbenhavnnal.

Ötöt számolt ciprusi ellenfelére a Mönchengladbach. – fotó: uefa.com

A. csoport:
Mönchengladbach – Apollon

Nem sokat teketóriázott a Glabach hazai környezetben, igaz az Apollon tulajdonképpen csak az első játékrészben tartotta magát úgy, ahogy. Ennek ellenére már a tizenegyedik percben zörgött a ciprusiak hálója, köszönhetően Ibrahima Traorénak, aki később duplázott is, ugyanakkor több lehetőséget is sikerült elpuskáznia. Az első félidőben a gólon kívül is volt helyzete a németeknek. Kruse két ízben is betalálhatott volna, ha pontosabban céloz, illetve Bruno Vale nem véd egy esetben bravúrral. Még a ráadás perceiben is két nagy hazai ziccert fogott a portugál kapus. Előbb Hrgota lövését ütötte ki Bruno Vale, a kipattanót Thorgan Hazard tette vissza, de ezt is védeni tudta a portugál portás. Fordulás után a gólok is megérkeztek. Igaz, eleinte a ciprusiak próbáltak meg egyenlíteni, de nem sok sikerrel, aztán Hrgota vágta be a Traoré lövése utáni kipattanót, majd Hrgota ugratta ki Traorét, aki a bal alsóba helyezett. Ezzel el is dőlt a találkozó, mégis rátett egy lapáttal a Gladbach. A hajrához közeledve Hermann, majd a lefújás előtt Angeli ért bele szerencsétlenül egy kapu elé érkező labdába, a lábáról saját kapujába pattant. A németek ezzel a sikerrel ugyan csak öt pontosok, de jó esélyt kaptak, hogy akár már a következő körben biztosítsák továbbjutásukat.

Mönchengladbach – Apollon 5-0 (1-0)
g.: I. Traoré (11., 67.), Hrgota (56.), Hermann (83.), Angeli (90+1., öngól)
s.: Stranzl (54.), Nordtveidt (77.)

A Villarreal sem állt meg négyig. – fotó: uefa.com

Villarreal – Zürich

A Mönchengladbach-hoz hasonlóan kezdett a Villarreal is, már a hatodik percben előnybe kerültek a spanyolok. És bár valamivel több lehetőségük volt, a szünet előtt Schönbächler révén sikerült az egalizálás a svájciaknak. Ez sem tudta megtörni a „Sárga Tengeralattjárót”, amely a szünet után felőrölte ellenfelét. Rögvest fordulás után Espinosa szerezhetett volna ismét vezetést a spanyoloknak, de alig lőtt mellé. Tíz perccel később viszont semmi sem mentette meg a svájciakat Vietto góljától, aki Espinosától kapott remek labdát. Három percre rá Bruno végleg megtörte a Zürichet egy remekbe szabott szabadrúgással, míg a hajrához közeledve dos Santos is bepréselt egyet. Igaz, a három gól mellett több nagyobb lehetőséget is elszalasztottak a spanyolok.

Villarreal – Zürich 4-1 (1-1)
g.: Cani (6.), Vietto (57.), Bruno (60.), G. dos Santos (78.) ill.: Schönbächler (43.)
s.: Bruno (63.) ill.: Kukeli (51.), Etoundi (77.)

Az állás:
1. Villarreal 7 p. (9-2), 2. Mönchengladbach 5 p. (7-2), 3. Apollon 3 p. (3-11), 4. Zürich 1 p. (4-8)

B. csoport:
Bruges – Köbenhavn

Nem sok lényeges dologról lehet beszámolni a meccs első félidejéből, mindössze három nagyobb helyzet adódott. Az első negyedóra végén Gedoz lövését védte bravúrral Andersen, maj Ryan védése kellett, hogy Antonsson lökete ne akadjon be, végül Castillo Mora hiába lőtt a hálóba a szünet előtt, Michael Oliver les miatt annullálta a találatot. A második félidő hazai lehetőséggel kezdődött, Castillo Mora a lécet lőtte telibe egy szabadrúgás után. Aztán sokáig semmi, a nyolcvanadik percben Gedoz ívelését e Sutter fejelte kapura, ám kevéssel mellé szállt. Aztán jöttek a gólok: Amartey szerzett vezetést tizennyolcról, viszont nem sokáig örülhettek a dánok, ugyanis Vázquez egyenlített Refaelov passza után.

Bruges – Köbenhavn 1-1 (0-0)
g.: Vázquez (90+2.) ill.: Amartey (89.)
s.: Silva (38.) ill.: Amartey (49.), Delaney (66.), Jørgensen M. (90+5.)

Torino – HJK

Eseménytelen első negyedóra után beindult az olasz henger. Molinaro, majd Vives is gólt szerezhetett volna két perc leforgása alatt, ám mindketten kihagyták a lehetőségüket, igaz utóbbit a léc akadályozta meg a gólban. Amauri nem zárta szívébe az asszisztenst, miután a harmincnegyedik percben les miatt hiába lőtt a finn kapuba, de aztán egy perc múlva Molinaro közelről megszerezte a vezetést a “Bikáknak”. A második féliőben sem sok mindenről lehet elmondani, hogy fel kellett volna jegyezni, ám Vives pazar passza után Amauri már szabályos gólját mindenképpen. Sőt, a folytatásban akadt olyan ziccer, amely könnyedén beakadt volna, de vagy a védők olvasták jól a játékot, vagy a támadók céloztak pontatlanul. Így a torinóiak végül megérdemelten tartották otthon a fontos pontokat.

Torino – HJK 2-0 (1-0)
g.: Molinaro (35.), Amauri (58.)
s.: Quagliarella (68.) ill.: Annan (43.), Savage (83.), Kandji (85.)

Az állás:
1. Torino 7 p. (3-0), 2. Bruges 5 p. (4-1), 3. Köbenhavn 4 p. (3-2), 4. Helsinki JK 0 p. (0-7)

Gavalovits Sándor