Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Gólgazdag meccsen nyert a Wolfsburg, rijekai bravúr

Az Európa Liga csoportkörének harmadik fordulóját rendezik ma este, a korábbi meccsek közül a G és a H csoport tagjai is pályára léptek.

Forrás: kicker

Oroszországban nem várt könnyű mérkőzés a Wolfsburg együttesére, amely nem engedhetett meg magának még több hibát, hiszen ebben a szoros csoportban különösen nehéz a továbbjutás kiharcolása. Ennek megfelelően a gól nélküli első fél órát követően sikerült is megszerezniük a vezetést. Granqvist öngóljával vezettek is az első félidő végén, a másodikban viszont jött a góleső. Rögtön az elején De Bruyne duplázta meg az előnyt, majd Granqvist büntetőből talált ezúttal a jó kapuba, megszerezve a Krasznodarnak a szépítést. Az orosz remények viszont nem éltek sokáig, hiszen Luiz Gustavo hatalmas góljával már minden eldőlt, utána pedig De Bruyne is megszerezte a második gólját. A végén még Wanderson lőtt egyet, de a lényeg nem változott: ezzel a sikerével a Wolfsburg tovább harcol a továbbjutásért.

Krasnodar – Wolfsburg 2:4
G: Granqvist (37. – öngól, 51.), De Bruyne (46., 80.), Luiz Gustavo (64.), Wanderson (86.)

A Lille hazai pályán szerette volna megszerezni idei első EL sikerét, ám az ellenfél az angol Everton komoly akadályt állított a franciák elé. Az Everton papíron erősebb csapat a Lille-nél, de ez nem indokolta azt, hogy ne láthasson gólt a sok kilátogató néző. A 0-0-ás eredmény egyik csapatnak sem ideális, hiszen a Lille-nek a felzárkózáshoz, az Evertonnak pedig az előny növeléséhez kellett volna a három pont. Az Everton az első fordulóban aratott sikere óta nem nyert, a Lille pedig mindhárom alkalommal döntetlenezett.

Lille – Everton 0:0
G:

Horvátországban nem sok babér termett a holland Feyenoord számára. A selejtezőben a Fradit kiejtő Rijeka többek között Kramaric kiemelkedő teljesítményének köszönhetően ugyanis győzni tudott. Egy óra kellett a csapatoknak hogy először sikerüljön betalálni. Kramaric gólja viszont csak néhány percig jelentett örömöt a hazaiaknak, mert utána nem sokkal Toornstra egyenlített. A Feyenoord viszont nem úszta meg: Kramaric először akcióból, majd tizenegyesből is eredményes volt, mesterhármasával pedig megszerezte a győzelmet csapatának.

Rijeka – Feyenoord 3:1
G: Kramaric (63., 71., 75. – büntető), Toornstra (66.)

Nem bírt egymással a Liege és a Sevilla. Az esélyesebbnek tartott vendégek, akik másodikak jelenleg a spanyol bajnokságban, nem tudták feltörni a belgák védekezését, de cserébe ők sem találtak be. Ezzel a békés döntetlennel A Sevilla megtartotta vezető helyét a csoportban, mögötte pedig a Liege jön, jobb gólkülönbségével megelőzve a Rijekát.

Standard Liege – Sevilla 0:0
G: