Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Hibátlan Fiorentina és Legia Varsó, nyert a Trabzon

Az Európa Liga harmadik körében továbbra sem tudott mit kezdeni ellenfeleivel a Metalist Kharkiv, megszerezte első pontját a Dinamo Minszk. Legia, Fiorentina: 270 perce érintetlen háló!

Menetel a Fiorentina az EL-ben. – fotó: uefa.com

L. csoport:
Metalist Kharkiv – Legia Warsawa

A kihagyott tizenegyesek meccseként is lehetne jellemezni az ukrán-lengyel páros meccsét, melyet már szerda este lebonyolítottak. Az eleje kissé unalmas volt az összecsapásnak, ugyanis mindkét csapat rengeteg pontatlansággal játszott a támadóharmadban, mígnem alig félóra futball után Duda egyéni alakításával megszerezte a vezetést, és egyben a győztes gólt a Legia. A szünetig nem sok minden történt, annál inkább utána. Előbb az ötvenkettedik percben Vrdoljak büntetőjét védte Goryainov, majd a másik oldalon hiába talált be Homenyuk, les miatt érvénytelenítették a gólt. Hogy mégse maradjon izgalmak nélkül a publikum, arról a Kharkiv is gondoskodott egy kihagyott tizenegyessel. Ezt Jaja lőtte Kuciak kezébe. A két kihagyott büntető zavart keltett a fejekben, de mégsem annyira, hogy Kosecki ne próbálja meg beverni a második Legia-gólt, hogy nem sikerült, gyatra lövésének köszönhető. A varsóiak így is vezetik csoportjukat, gólt sem kaptak a három forduló alatt.

Metalist Kharkiv – Legia Warsawa 0-1 (0-1)
g.: Duda (28.)
s.: J. Torres (36.), Bolbat (36.), Pshenichnikh (59.), Edmar (82.) ill.: Duda (84.)

Trabzonspor – Lokeren

Érdekes párharcnak ígérkezett a törökök és a belgák összecsapása, hiszen mindkét csapat ötvenszázalékos teljesítménnyel állt a forduló előtt, és amelyikük nyer, könnyebb helyzetbe kerülhet, miután a Legia Warsawa szerda este legyőzte a még pont nélküli Metalist együttesét. Ennek fényében nem lett volna meglepő, ha óvatosan kezdenek a csapatok, azonban a belgáknak eszükbe sem jutott, már a második percben nagyot kellett védenie Öztürknek Galitsios lövésénél. Szinte azonnal jött is a válasz, más kérdés, hogy Ekici mellé tekert egy ígéretes szabadrúgást. Négy percre rá Koen Persoons lövése kerülte el a hazaiak kapuját. Majd Abdourahimi próbálkozását tolta ki a bal alsó elől Öztürk. Nem ásta be magát egyik csapat sem a kapuja elé, ezt bizonyította Mustafi Yatabare lehetősége is, majd túl a félidő felén Constant labdájánál volt résen Barry kapus, aki a szünetig több ígéretesnek tűnő akciót is megakadályozott remek kivetődéseivel. Összességében az első félidőben valamivel többet támadott a Lokeren, de veszélyesebb, főleg a játékrész második felében a török együttes bizonyult. Fordulás után nem sokat változott a játék képe, továbbra is inkább a hazaiak bizonyultak veszélyesebbnek, ez gólban is megmutatkozott, köszönhetően Ekici szöglete utáni Yatabare fejesnek, mellyel megszerezte a vezetést a hazai csapat. A gól láthatóan megnyugtatta a hazaiakat, mert ugyan továbbra is fölényben futballoztak, de nem törték össze magukat az újabb gólért. Ez majdnem megbosszulta magát Romacle ugyanis egy kipattanót szelídített meg, és lőtt kapura, Öztürk azonban védeni tudott. A hajrában pedig minden eldőlt. Kevin Constant bevette a vendégek hálóját Bosingwa passza után, a gólszerzőt pedig szinte azonnal lecserélte edzője, hatalmas taps közepette vonulhatott le.

Trabzonspor – Lokeren 2-0 (0-0)
g.: M. Yatabare (54.), Constant (86.)
s.: Dursun (76.), Waris (77.) ill.: Marić (3.), Wanaken (48.), Mertens (81.)

Az állás:
1. Legia Warsawa 9 p. (3-0), 2. Trabzonspor 6 p. (4-2), 3. Lokeren 3 p. (1-3), 4. Metalist 0 p. (1-4)

K. csoport:
Dinamo Minszk – Guingamp

Eddig nem sok siker termett a fehérorosz minszkieknek, és most sem volt túl sok lehetősége az első játékrészben, mint ahogyan a Guingampnak sem túl sok. Az első húsz-huszonkét percben jobbára tapogatózó játékot mutattak be a felek, így nem is lehetett egetverő színvonalról beszélni. Az első igazán veszélyes szituáció a francia kapu előtt alakult ki, de Adamović löketét Lössl védeni tudta. Előtte azonban gyorsan kiosztott három sárgát a játékvezető, a kedélyek megnyugtatása végett. Fordulás után sem hozott új lendületet a találkozó, ugyanazt a biztonsági futballt láthattuk, mint az első félidőben. A második játékrész legnagyobb lehetőségét a nyolcvanhatodik minutumban Mandanne hagyta kihasználatlanul, lövése után a kapufa mentette meg a minszki együttest a vereségtől.

Dinamo Minszk – Guingamp 0-0 (0-0)
g.:
s.: Stasevic (20.), Kontsevoi (21.) ill.: S. Yatabare (23.), Mathis (73.)

PAOK – Fiorentina

Tartja remek EL formáját a Fiorentina, amely ezúttal a PAOK ellen próbálta meg újabb három ponttal gyarapítani mérlegét. Hellyel-közzel sikerült is, bár nem könnyen jött ez a győzelem. Pedig már a hetedik percben előnybe kerülhetett volna a lila csapat, ha Bernardeschi kicsit pontosabb. A görögök viszont elveszítették egyik alapemberüket, miután a tizedik percben Skondras ütközött az egyik firenzei futballistával. Le is kellett cserélni, helyére Kitsiou állt be, aki pár percre rá begyűjtött egy fölösleges sárgát. Az olasz együttes a folytatásban is offenzíva alatt tartotta a “sasok” kapuját, és nem sok hiányzott a második góljukhoz, ezt Badelj harmincról tüzelt, Glikos azonban a helyén volt. A szünet előtt csak sikerült begyötörni a vezető gólt, Varga s lövését még védte Glikos, ám a kipattanót kíméletlenül a léc alá vágta a csatár. A játékrész Raţ szöglete utáni Athanasiadis lövéssel zárult, ezt azonban Tataruşanu bravúrra védte. Szünet után aktívabbak kezdtek a görögök, Tataruşanunak ismét bravúrt kellett bemutatnia, ezúttal is Athanasiadis lökete tartott veszélyesen a kapu felé. negyedóra elteltével a firenzeiek is igyekeztek megmutatni repertoárjukat, ám sem Vargas, sem Cuadrado nem tudott túljárni Glikos eszén. A hajrához közeledve a PAOK igyekezett legalább a döntetlent kiharcolni, ám Kace próbálkozása nem jött össze. Előtte még Vargas és Kurtic kényszerítője után utóbbi lőtt nem sokkal mellé. A végén aztán ismét kimaradt egy hatalmas görög lehetőség, Raţ szögletét Golasa csúsztatott a bal kapufa mellé. Ezzel véget is ért a találkozó.

PAOK – Fiorentina 0-1 (0-1)
g.: Vargas (38.)
s.: Kitsiou (19.), Raţ (34.) ill.: Vargas (24.)

Az állás:
1. Fiorentina 9 p. (7-0), 2. Guingamp 4 p. (2-3), 3. PAOK 3 p. (6-4), 4. D. Minszk 1 p. (1-9)

Gavalovits Sándor