Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elbukott a Diósgyőr, marat az iksz Kecskeméten a pótolt meccseken

Egy találkozót újrajátszottak, egyet pedig pótoltak a honi élvonalban. A DVTK Pakson hiába vezetett sokáig, egy ötperces rövidzárlat elég volt a tolnaiaknak. Kecskeméten ismét döntetlennél fújták le a meccset.

Bacsa Patrik (elől) hiába szerzett gólt. – fotó: nso.hu/Szabó Miklós

Paks – Diósgyőr

A hetedik fordulóból a nagy esőzés miatt elhalasztott bajnokit pótolták be szerda este a felek. A paksiak hatalmas lendülettel énekelték ki a már megszerzett három pontot Tomiszlav Szivics együttesének szájából.

A találkozó előtt Kovács Gábor és Bartha László vehetett át kitüntetést a paksi klubvezetéstől, hiszen előbbi 150-ik, utóbbi századik NB I-es meccsén lépett pályára a közelmúltban. A mérkőzés ezúttal sem volt éppen ideális időben megrendezve, mert kedd éjjel, illetve szerdán egész nap szakadt az eső, míg az összecsapás ideje alatt erős széllel kellett megküzdeniük a csapatoknak, és a kilátogató szurkolóknak.

Jól kezdett a hazai együttes, amely Haraszti révén már a második percben tesztelte Antal Boton képességeit, miután a középpályás tizenhatról lőtt. És bár a miskolciak kontrákra rendezkedtek be, akadt kisebb helyzetet a borsodiaknak is, de ezek nem sűrűn váltották be a reményeket. A folytatásban a paksiak is visszább vettek, de aztán nem sokkal a szünet előtt Haraszti szöglete és Simon fejese után ismét nagyot védett Antal Botond.

Szivics a pauza alatt kettőt is cserélt, mert érezte, a produkció gyászos. Ennek köszönhetően élvezetesebb lett a második félidő, ám továbbra sem sorjáztak a ziccerek. Ennek ellenére Bacsa Patrik révén vezetést szerzett a piros-fehér brigád Elek indítása után. Pár percre rá Kecskés egyenlíthetett volna, de ismét nagyot védett Antal, majd Haraszti szöglete után a kapufa is a DVTK-val volt. Egészen a hajráig vezetett a miskolci alakulat, ám akkor három perc rövidzárlat következett, amelyet a Paks ki is használt. Előbb Gévay, majd Bartha villant, utóbbi nem sokkal később duplázott, így hiába állt közelebb a győzelemhez a miskolci csapat.

Újabb fiatal mutatkozott be a honi élvonalban: Kesztyűs Barna remekül szállt be, és több jó lövése is volt, ha a folytatásban is így teljesít, szép jövő előtt állhat a paksi középpályás.

MVM Paks – Diósgyőr 3-1 (0-0)
g.: Gévay (85.), Bartha (88., 90+3.) ill.: Bacsa (56.)

Kecskemét – Győr

Ég és föld. Ez a jelző nagyban ráillik a két csapat meccsére, hiszen a heteik fordulóban alig egy órányi játék után félbeszakadt bajnokin már a szünetig láttunk két gólt, illetve hajtós-harcos futballt, most szinte semmi sem köszönt vissza abból a találkozóból. A hazaiak a kontrákban bíztak, ráadásul emiatt gólhelyzetbe sem nagyon kerültek a lila mezesek. A tavalyi ezüstérmes, az idény középcsapattá váló Győr sem okozott túl nagy meglepetést, mégis vezetést szerzett. Lipták tört előre az első félidő hajrájához közeledve. Fordulás után megélénkült a játék, de továbbra sem lehetett azt mondani, hogy a szezon meccsét játszották a felek. A hatvanadik percben vitatott szituáció után jutott tizenegyeshez a KTE. Egy beadás utáni kézre pattanó labda következménye lett a büntető, melyet Bebeto higgadtan értékesített. A folytatásban sokkal támadóbb lett mindkét csapat, de gólt nem tudtak szerezni, pedig Kamber fejesével könnyen hazavihette volna a három pontot a kisalföldi brigád, ám mellé szállt. A történethez tartozik, hogy Horváth Ferenc a hajrát a lelátóról volt kénytelen szemlélni, ugyanis Solymosi játékvezető elküldte a kispadtól heves reklamálás miatt.

KTE – Győr 1-1 (0-1)
g.: Bebeto (60., 11-esből) ill.: Lipták (36.)

Az állás:
1. Videoton 30 p. (28-5), 2. MTK 27 p. (17-10), 3. Paks 22 p. (20-8), 4. Diósgyőr 21 p. (17-12), 5. Ferencváros 19 p. (16-10), 6. Újpest 18 p. (9-5), 7. Debrecen 15 p. (12-9), 8. Puskás Akadémia 14 p. (14-16), 9. Győr 12 p. (15-17), 10. Kecskemét 12 p. (11-14), 11. Honvéd 11 p. (9-14), 12. Pécs 10 p. (11-18), 13. Pápa 10 p. (5-15), 14. Nyíregyháza 8 p. (8-16), 15. Haladás 8 p. (5-14), 16. Dunaújváros 5 p. (7-21)*

*A Dunaújvárostól 1 pont levonva

A góllövőlista élmezőnye:
12 gólos: Nikolics Nemanja (Videoton)
6 gólos: Kanta József (MTK), Rudolf Gergely (Győr)
5 gólos: Pátkai Máté (Győr), Böde Dániel (Ferencváros), Bartha László (Paks), Könyves Norbert (Paks)

Gavalovits Sándor