Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elutasította az MTK óvását az UEFA

Megérkezett a várt döntés, amely negatív hangvételű lett. Az UEFA indoklás nélkül utasította el az MTK óvását a női Bajnokok Ligájában játszott Neulengbach elleni visszavágóval kapcsolatban.

Hiába harcolt nagyot a pályán az MTK – fotó: mlsz.hu

Az MTK azután nyújtotta be óvását, hogy hosszabbítás után kiesett az osztrák NöSV Neulengbach-kal szemben a legjobb harminckettő között. A kék-fehérek kifogásolták, hogy Nina Burger jogosulatlanul lépett pályára, ám az európai szövetség indoklás nélkül visszadobta az óvást.
„A döntés írásbeli indoklását a felek bármelyikének kérelmére állítunk ki. A kérelemnek a döntés rendelkező részének kézhezvételétől számított 5 napon belül, írásban kell beérkeznie. Ennek hiányában úgy kell tekinteni, hogy a döntés végleges és jogerős, és a felek lemondtak arról a jogukról, hogy fellebbezést terjesszenek elő. (52 (1) cikk, Fegyelmi szabályzat)” – áll az MTK-nak és az osztrákoknak elküldött levélben.

Amennyiben az MTK fellebbez a döntés ellen, úgy továbbhúzódik az ügy, bár az biztos, hogy nem adja fel ilyen könnyen a magyar klub vezetése. Öt napja van a kék-fehéreknek, hogy az indoklást kikérje, egyben fellebbezést nyújtson be. Első fokon tehát a Neulengbach játszhat a címvédő Wolfsburggal a legjobb tizenhat között.

Gavalovits Sándor