Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Érkezik az ősz rangadója, kicsit másképp – előzetes

A 10.fordulót rendezik meg Németországban. Ezen a játéknapon bonyolítják le a bajnokság egyik legnagyobb rangadóját, a két gigász találkozik egymással az Allianz Arenában.

MK Design

Az elmúlt években az FC Bayern München és a Borussia Dortmund az eső helyért harcoltak, a BVB azonban nagyon beragadt, így a tét most teljesen más. A bajorok nagyon elhúztak, 21. ponttal listavezetőnek mondhatják magukat, míg a Dortmund mindössze hét egységgel a 15.-ik pozícióban található. A Bayern csúcsformában van, a Dortmundnál pedig Jürgen Klopp tevékenykedése óta a legnagyobb krízist élik meg – az elmúlt négy bajnokit egyaránt elbukták, erre 14 éve nem volt példa.

Komoly téma a két klub háza táján az átigazolási mizéria is. Mario Götze és Robert Lewandowski igazolt az elmúlt két szezonban Münchenben a Ruhr-vidékről, a nyáron őket követheti Marco Reus. A mérkőzése előtti sajtótájékoztatón Klopp természetesen ezt a témát is megemlítette: “Úgy gondolom, hogy az élet igazságos. Aki a sikerben rossz magatartást mutat, akkor azt visszakapja majd valamikor.” – a mérkőzés kapcsán így vélekedett: “Ilyen helyzetben készen kell állni a csattanásra, ami egy pozitív irányba visz minket. Ki kell erőszakolunk a szerencsénket és önbizalmat szereznünk. Innen ismét kijönni nem megy magától. Mindent meg fogunk próbálni, mindenféle kihívó üzenet nélkül, amik most nem éppen passzolnak hozzánk.”

A Bayernnél nagyon magabiztosak. A Német Kupában és a Bajnokok Ligájában is hozzák a Bundeslia mellett könnyen a győzelmeket. Thomas Müller azonban felhívta a veszélyes ellentámadásokra a figyelmet. Ami még reményt adhat a Dortmundnak, hogy Pep Guardiola mérlege nem valami jó ellenük: már háromszor is kikapott az aktuális ellenfél ellen. A tét nagy. A Bayern nagyon elhúzhat a második Gladbachtól és a mezőnytől, míg a Dortmund a BL helyekért küzd.

Kiemelendő még a két meglepetéscsapat összecsapása is: a második Borussia Mönchengladbach a negyedik TSG Hoffenheim csapatát fogadja. Mindkét együttes az offenzív és gyors játékra apellál, mindkét csapat veretlen az eddigi szezonban. A hazai oldalon komoly nehézséget okozhat a középpályáról Granit Xhaka kiesése, az ő helyén Havard Nordveit léphet majd pályára. A két 17 pontos klub egy esetleges Dortmund siker esetén egy pontra közelítheti meg a Bayernt.

Bundesliga 10.forduló:

Péntek:

20:30: FC Schalke 04 – FC Augsburg/ Eurosport 2

Szombat:

15:30: Hamburger SV – Bayer 04 Leverkusen/ Eurosport 2
1.FSV Mainz 05 – SV Werder Bremen
VfB Stuttgart – VfL Wolfburg
Hannover 96 – SG Eintracht Frankfurt
18:30: FC Bayern München – Borussia Dortmund/ Eurosport 2

Vasárnap:

15:30: Borussia Mönchengladbach – TSG 1889 Hoffenheim/ Eurosport 2
17:30: 1.FC Köln – SC Freiburg
SC Paderborn 07 – Hertha BSC

Viel Spaß!
Galeß