Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Folytathatja sikersorozatát az MTK, rangadó előtt a Fradi és a Viktória

És elérkeztünk a hatodik fordulóhoz a női NB I-ben. Ezúttal is lesz két rangadó, illetve egy megjósolható kimenetelű végeredmény.

Két mérkőzésre kerül sor szombaton, illetve vasárnap is. Egy időben rendezik a fővárosi csatákat, valamint a vidéki rangadókat is.

A Bajnokok Ligájában szereplő MTK azt az Újpestet fogadja, amelyet egy hete a Magyar Kupában legyőzött, így a lilákat fűti a visszavágás vágya, habár az erőviszonyokat illetően kétség sem fér hozzá, melyik csapat örülhet a végén, ugyanakkor nagy kérdés, milyen összetételben lép pályára az MTK, miután szerdán heroikus küzdelemben játszott döntetlent az osztrák Neulengbach együttesével. A pályán elért eredmények ugyan a magyar együttes kiesését okozták, ám a történet még tartogat fordulatot, miután Nina Burger jogosulatlan szereplése miatt fellebbezett a kék-fehér klub, tárgyalás és öntés október 24-én. Visszatérve a bajnokságra, kétséges a BL visszavágó előtt megsérülő Méry Rita játéka, és nagy valószínűség szerint Csányi Dia sem lép pályára a BL-meccsen összeszedett kisebb sérülése miatt. De az alapcsapatból is hiányozhatnak kulcsjátékosok, akik tevékeny részesei voltak a Neulengbach elleni találkozónak. Újpesti oldalon így némileg nyugodtak lehetnek. Mindazonáltal egy hete láthattuk, hogy tartalékosan is erős együttes a bajnok. Oroszi Sándor sincs könnyű helyzetben, hiszen továbbra is több hiányzóval kénytelen számolni. A végeredmény talán csak számtanilag kérdéses, kimenetel szempontjából nem.

A táblázaton második Ferencváros ismét rangadót játszik, ezúttal az Astra otthonában. A zöld-fehérek a Femina elleni kupameccsen nehezen gyötörték be a továbbjutást jelentő gólt, míg az Astra magabiztosan lépett túl a Szolnokon. A két együttest mindössze két pont választja el, így biztosan izgalmas összecsapást láthatnak azok akik kilátogatnak Csepelre. Mindkét csapatban akadnak hiányzók, akik közül a rózsaszín-feketéknél játszanak inkább kulcsszerepet. Ilyen Pincze Gabriella, aki ezúttal még biztosan hiányozni fog az Astra védelméből, mint ahogy várhatóan a kapus Varga Luca is csak a kispadon kap helyet az U17-es selejtezők után. Dörnyei Balázs inkább pihentetés céljából nem veti be az U17-es válogatott csapatkapitányát, Krascsenics Petrát. Az elmúlt idényben rendre szoros meccset játszott a két együttes, vélhetően most sem lesz másként.

Nagyban befolyásolhatja a vasárnapi mérkőzések kimenetelét, hogy futsalban is fordulót rendeznek. Egyrészt a Feminában, másrészt a Dorogban rengeteg olyan játékos van, aki nagypálya mellet kispályázik is, így kérdés, kik azok, akikre számíthatnak a szakvezetők. Nem szerencsés, hogy így alakult, de ezzel kell együtt élni. Ami a korai meccset illeti, a Szeged rosszul kezdte a bajnokságot, és alighanem most lehet esélye első pontja, pontjai megszerzésére, de nem lesz könnyű. A Femina is a javítás lehetőségét láthatja a szegei kirándulásban, miután eddig nem sok sikerélményben volt része a rákospalotai csapatnak.

Szombathelyen a Dorog lehet igazán bajban, miután a keret nagy része kispályán is érdekelt, azt még nem tudjuk, kik azok, akik rendelkezésre állnak majd, összességében megjósolhatatlan az összecsapás végeredménye. Azonban azt sem árt elfelejteni, hogy kisebb gödörbe került a Diófa, míg a szombathelyiek kezdenek kikászálódni onnan. Sérültekről egyik oldalról sincs információ, így leginkább a futsal mellett döntő játékosok kimaradása okozhat nehézséget Szabados Györgynek, illetve némi könnyebbséget Mitterstiller Csabának.

2014. október 18., szombat
14.30 MTK – Újpest
Salgótarjáni út, vezeti: Landeszmann László (Dancs Boldizsár, Laklia Ágnes)

14.30 Astra HFC – Ferencváros
Csepel, Szentmiklósi út, vezeti: Zsiga Gitta (Bodor Marianna, Szigecsán Norbert)

2014. október 19., vasárnap
12.00 Szegedi AK – Femina
Felső Tisza-parti stadion, vezeti: Bán Imre (Bába Dávid, Nagy Gábor)

14.00 Viktória – Dorogi Diófa
Szombathely, Illés Akadémia, vezeti: Boda György (Gerencsér Norbert, Domján Dávid)

Gavalovits Sándor