Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fradi és MTK siker, Honvéd iksz szombat este

Három találkozót szombat este rendeztek az OTP Bank Ligában, az MTK büntetővel nyert Kecskeméten, a Fradi felőrölte a Pécset, míg a Honvéd nem bírt a remeklő Pakssal.

Kanta higgadtsága három pontot ért az MTK-nak. – fotó: Facebook/MTKBudapest

Nagy nyomást fejt ki a remekül rajtoló MTK a Videotonra, hiszen egy győzelemnyire megközelítette a listavezetőt Garami József együttese. A kék-fehérek ugyan nem sziporkáztak Kecskeméten, mégis győzelemnek örülhettek. Pedig nem úgy indult a találkozó, hogy az MTK győztesen hagyhatja el a játékteret, hiszen már az ötödik percben veszélyes KTE lehetőséget jegyezhettünk fel: Savic középre kanyarított labdáját Varga Róbert csúsztatta kevéssel fölé, emellett mezőnyben is jobban tették-vették a labdát a hazaiak. De aztán valami érthetetlen okból visszaálltak a lilák, az MTK pedig igyekezett kihasználni ezt, kevés sikerrel. Poór Patrik fejese kerülte el a kaput, majd Torghelle löketet döngette meg a kapufát. A három veszélyesebb lehetőséget leszámítva nem sok gondot okoztak a kapuk előtt a csapatok, mígnem a félidő végén Varga húzta ki Bese lábát. Tizenegyes! A büntetőt higgadtan passzolta be Kanta József. Mint később kiderült, győztes gólt szerezve. Mert fordulás után hiába futballozott fölényben az MTK, további gólokat nem tudott szerezni, pedig Torghelle és Horváth Zsolt előtt is ott volt a lehetőség. Ezzel a sikerrel három pontra megközelítette az MTK a Videotont, így élessé téve a hátralévő fordulókat.

Kecskemét – MTK 0-1 (0-1)
g.: Kanta J. (45., 11-esből)

Csak gyűrték egymást a kispestiek és a paksiak. – fotó: nso.hu/Veres Viktor

Idegenben továbbra is veretlen a Paks, amely ezúttal Kispestről vitte haza az egyik bajnoki pontot. Az első húsz-huszonkét perc nem igazán hozta lázba a nézőket, ezután azonban előbb Youla, majd Vécsei próbálkozhatott, minkét lövés elkerülte Molnár kapuját, Ikenne-King próbálkozását pedig maga a kapus segítette fölé. A másik oldalon Haraszti lövésénél nyújtóznia kellett Kemenesnek, Bartha a lécre fejelt, a szünet előtt Haraszti kapufát lőtt, a kipattanót Bartha küldte rá, e a gólvonalról mentettek a piros-fekete védők. A szünet sem tett jót a játéknak, ki nem kényszerített hibák sorozata előzte meg a kisebb lehetőségeket mindkét oldalon, ennek ellenére a kapuk nem forogtak veszélyben. A hajrára minden futballra valamicskét emlékeztető momentum is elfogyott, talán az egyetlen Haraszti-lehetőséget lehet idesorolni, amelynél Kemenesnek nagyot kellett védenie. A játék képe alapján igazságos a pontosztozkodás.

Honvéd – Paks 0-0

Nagy Dominik (14) lövése után vezetett a Fradi. – fotó: nso.hu/Korponai Tamás

A Ferencváros nem sokat teketóriázott, hanem nekiesett a vendég pécsieknek, akik sokszor azt sem tudták merre keressék a labdát. Aztán a tizenegyedik percben Nagy Dominik kapott remek indítást Cukictól, és higgadtan lőtte a kapuba. A gól inkább visszafogta, mintsem tovább tüzelte volna a hazaiakat, e a pécsiek sem tudtak felpörögni, így tulajdonképpen szép csendben lecsorgott az első negyvenöt perc. A második játékrészt is inkább a hazaiak irányították, Cukic kiosztott ismét egy forintos labdát, más kérdés, hogy ezúttal nagy Dominik ezúttal elrontotta a ziccert. Pár perccel később Pavlovic fejese kerülte el a pécsi kaput. Viszont a meccs vége felé kinyílt a Pécs, ez peig jó alapot jelentett a Fradinak kontrázni, de a szélsők pontatlanságai miatt nem alakult ki igazi veszély. Nem úgy az utolsó tíz percre fordulva Busai Attila, aki az előnyszabály adta lehetőséget kihasználva helyezett a baranyai kapuba. A hajrában pedig újoncot avatott Thomas Doll, pályára küldte a mindössze tizenhat esztendős Popov Patrikot.

Ferencváros – Pécsi MFC 2-0 (1-0)
g.: Nagy Do. (11.), Busai (82.)

Gavalovits Sándor