Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gyengélkedő Femina, újra győztes Dorog

A Jet-Sol Liga hatodik fordulójában vasárnapra rendelt két bajnoki mérkőzésen ezúttal is „csak” döntetlent ért el a Femina Szegeden, míg az újonc Dorog két gyengébb meccs után hátrányból nyert Szombathelyen.

A Szombathelyen győztes Diófa. – fotó: Facebook/dorogidiofa

A korai kezdés Szegeden minden csapatnak megpróbáltatást jelent, hiszen ki szeret ebédidőben futballozni? Így a SZAK rendre meg tudja nehezíteni az ellenfelek dolgát. Nem volt ez másként a Femina esetében sem, pedig Herczku István tanítványai próbálkoztak becsülettel, de a SZAK sem adta könnyen magát. Végig kiegyenlített mérkőzést láthattak, akik kilátogattak a Felső Tisza-parti stadionba, ugyan az iram nem volt valami nagy – betudható a déli kezdésnek – ellenben a lányok küzdőszellemére nem lehetett panasz. A találkozó immár a Femina „védjegyeként” alakult. A hajrához közeledve előbb Bernhardt Barbara szerzett vezetést, és amikor már-már elkönyvelhettük volna a fővárosiak három pontját, Szil Tünde egyenlített. Ezzel a szegediek megszerezték első pontjukat idén, míg a palotaiak – nem számítva a Viktória ellen elmaradt meccs három pontját – továbbra is nyeretlen idén.

És ha már említettük a Viktóriát. A szombathelyiek a remekül rajtoló, de az elmúlt hetekben kisebb gödörbe kerülő Dorogot fogadták. Nem is kezdhetett volna jobban a hazai együttes, amely már az első negyedórában megszerezte a vezetést. Hiába próbálkozott már az első játékrészben is, az egyenlítés csak nem akart összejönni Szabados György tanítványainak. A szünetben rendezte a sorokat a Dorog, majd húsz perccel a második félidő kezdetét jelző sípszó után sikerült begyötörni az egalizálást jelentő gólt. Tíz perccel később hosszú idő után újfent villant a dorogi cselgép, Ujvári Izabella, máris a Komárom-Esztergom megyei csapatnál volt az előny. Az utolsó negyedóra további kisebb lehetőségeket hozott, de az eredmény nem változott. Ezzel a sikerrel a Dorog továbbra is ott liheg a Ferencváros nyakán.

Szeged – Femina 1-1 (0-0)
Felső Tisza-parti stadion, 40 néző, vezette: Bán Imre (Bába Dávid, Nagy Gábor)
SZAK: Földesi Lilien – Miklós Gabriella, Kardos Bernadett, Szil Tünde, Lipták Lilla – Géczi Bettina, Szalai Ágnes, Zimányi Kovács Anikó (Kerekes Eszter, 60.), Lévai Nikolett – Dudás Diána, Papp Dorina (Végh Emese, 80.)
Femina: Molnár Eszter – Gyöngyösi Réka, Szeitl Szilvia, Beke Adrienn, Balogh Henrietta – Görög Zsófia, Horváth Hanna, Török Kitti – Lengyel Anita (Kanta Krisztina, 70.), Balogh Nikolett (Bernhardt Barbara, 70.), Hegyi Szilvia (Lukács Ágnes, 85.)
g.: Szil T. (90.) ill.: Bernhardt Ba. (80.)
s.: Szeitl (49.), Kanta K. (88.)

Viktória – Dorog 1-2 (1-0)
Illés Akadémia, 60 néző, vezette: Boda György (Gerencsér Norbert, Domján Dávid)
Viktória: Dömsödi Petra – Kun Barbara, Heike Manhart, Vörös Viktória, Szakonyi Emese – Marsai Nikoletta, Csidei Klaudia, Dénes Dorottya – Ferencsik Evelyn, Széles Viktória (Magyar Vanda, 73.), Magyarics Zoé
Dorog: Farkas Katalin – Pintér Violetta, Tatai Krisztina, Sándor Zita, Zuzana Cupajová – Benkő Mónika, Gőbölös Gabriella, Papp Petra, Koch Fruzsina – Ujvári Izabella (Cseh Katalin, 90.), Nagy Ágnes
g.: Marsai N. (14.) ill.: Koch F. (65.), Ujvári I. (75.)
s.: Marsai (35.), Ferencsik E. (76.), Vörös V. (85.)

A bajnokság állása:
1. MTK 18 p. (23-1), 2. Ferencváros 15 p. (29-6), 3. Dorog 12 p. (17-13), 4. Astra 10 p. (11-8), 5. Femina 6 p. (6-10), 6. Viktória 4 p. (12-16), 7. Újpest 4 p. (4-21), 8. Szeged 1 p. (3-30)

A góllövőlista élmezőnye:
11 gólos: Pádár Anita (MTK)
8 gólos: Mosdóczi Evelin (Ferencváros), Ujvári Izabella (Dorog)
5 gólos: Telek-Sümegi Éva (Astra), Amela Krso (Ferencváros)
4 gólos: Méry Rita, Nagy Lilla (mindketten MTK), Zágor Bernadett (Ferencváros), Heike Manhart (Viktória)

Gavalovits Sándor