Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Győzött a világításavatón a sereghajtó

Ha nem is szemkápráztató futballal, de a Dunaújváros odahaza győzte le a krízisben lévő Haladást.

Nikházi Márk (középen) hozta a sikert a Dunaújvárosnak. – fotó: nso.hu (Szabó Miklós)

És akkor kigyulladtak a fények Dunaújvárosban, az Eszperantó úti létesítményben. Fényárba borítva a pályát, és szimbolikus jelentőséget is tulajdoníthatunk ennek, hiszen a reménysugárt közvetítheti 2014. október 17-e az újvárosi focinak. De nem csak a világítás elkészülte, hanem további támogatás ígérete is lelkesítheti a drukkereket. Az állam ugyanis 2,6 milliárd forintot utalhat a DPASE számlájára, amely a stadion további csinosítgatására költhet a klub.

Ugyanakkor maga a találkozó valódi kiesési rangadót hozott, hiszen a Haladás mindössze a tizenötödik helyen várta a mérkőzést. Ugyanakkor az újvárosiak két ponttal – hiába a három döntetlen, egy pontot jogosulatlan szereplés miatt levont az MLSZ. – az utolsó helyen állt.

Nem sokat teketóriázott a tiszta pirosban játszó hazai brigád, hiszen sokkal jobban kezdett a vasiaknál, akik örülhettek, hogy nem kerültek korán hátrányba, miután Orosz Márk kevéssel maradt le Zsótér Donát beadásáról. Ez ébresztőt fújhatott volna a szombathelyieknek, de nem hatott, mert továbbra is veszélyesebben futballoztak Dobos Barna tanítványai, akik szűk félóra elteltével meg is szerezték a vezetést. Nikházi használta ki a Haladás-védők hibáját. Artner Tamás dolgát nehezítette, hogy negyedóra után a megsérülő Nagy Olivért le kellett cserélnie, helyére Gyurján Bence állt be, majd pár perccel később kihasználta második cseréjét is a vasiak trénere, Gaál Bálintot Kopúnek váltotta, de ez sem hozta meg a várt lendületet, és áttörést.

A második félidő elején éppen a szlovák légiós egyenlíthetett volna, de fejese elkerülte Milinte kapuját. A másik oldalon Nikházi szerezhetett volna újabb gólt, majd Zsótér hagyott ki ajtó-ablak helyzetet. Ami pedig a színvonalat illeti, sok szót nem is pazarolnánk rá. A Haladás szenvedett, az Újváros pedig mintha valami zárlat következett volna be, elkezdett szétszórtan, kapkodóan futballozni, így jócskán leesett az addig sem magas iram.

Ezzel pedig megérdemelt három pontot szerzett Dobos Barna együttese, és ha így gyűjtögeti a pontokat hazai környezetben, meg is menekülhet a kieséstől a piros-fehér csapat. A Haladás viszont már öt meccs óta nem talált be, így nehéz folytatás vár Radó Andrásékra.

Dunaújváros – Haladás 1-0 (1-0)
g.: Nikházi M. (28.)

Gavalovits Sándor