Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hiába a kétszeri kétgólos előny, majdnem visszajött a Spartacus Újpesten

A Szusza stadionban indult a 12. forduló az NB I-ben, és hiába vezetett kétszer is két góllal az Újpest, a Nyíregyháza kétszer is szépíteni tudott, ráadásul a lilák egy tizenegyest is elrontottak.

fotó: ujpestfc.hu

A hétvégén a nagy szurkolói bojkott miatt az ultrák kinn maradtak, így mindössze párszáz szurkoló gyűlt össze a Szusza stadionban a Nyíregyháza elleni bajnokira. A mérkőzés előtt ismét kidőlt Bajzát Péter, aki már a múlt héten sem volt bevethető állapotban, miután a bemelegítésnél megsérült, s a történelem ismételte önmagát. Közvetlenül a kezdés előtt pedig Zámbó Sándort és Nagy Lászlót köszöntötték. Előbbit 70., utóbbit 65. születésnapja alkalmából. Nem kezdett rosszul a Szpari, ugyanis a harmadik percben Koller lőtt alig mellé, miközben Balajcza csak kísérte a labdát. Egyébiránt az első lehetőség a hazaiak előtt adódott, de Balogh felszedte a labdát Vasiljevic elől, majd Bardhi lőtt fölé méterekkel, hogy aztán szemre is tetszetős támadás végén az Újpest megszerezze a vezetést. Éppen a légiós indította a kilépő Simon Krisztiánt, aki a kirontó Balogh felett tizenötről a hálóba emelt. Hogy mi lett a Spartacusszal, nagy talány, azonban a végig fölényben futballozó lilák Bardhi révén előbb elpuskáztak egy ígéretes szabadrúgást, majd ugyanő Balogh Balázs passzát pimasz módon helyezte két védő között a kapuba. Már-már úgy tűnt, innen csak a gólkülönbség lesz kérdéses, érkezett a válasz. A második lila gól után azonban érthetetlen módon visszavettek a hazaiak, ezt meg is bosszulta Pekár László, aki Koller pompás megoldása után – az asszisztenst is megkerülve – adott középre, az érkező középpályás pedig a hálóba továbbított.

Gyakori kép lesz a hétvégén: Ultrák nélkül. – fotó: ujpestfc.hu

Fordulás után Mátyus János, a Szpari újdonsült edzője cserélt, de az Újpest maradt támadásban, bár ez a kifejezés talán túlzónak hathat, merthogy sem Simon Krisztián, sem Balogh Balázs nem tudott igazi veszélyt jelenteni, pedig mindketten jó labdát kaptak Enis Bardhitól. Majd Balajcza kergette kis híján őrületbe a hazai híveket, amikor Koller elől cselezve vitte el a labdát, illetve a vendégtámadók közül Koller és Pákolicz is próbálkozott volna, ám előbbi Negonak passzolt, utóbbi pedig Litauszki szerelése nyomán maradt labda nélkül. Aztán könnyen eldőlhetett volna a találkozó, ha Vasiljevic lerántásáért megítélt tizenegyest Stanisavljevic belövi, de nem tette, mert Balogh remek vetődéssel védte a nem túl jól helyezett lövést, egy percre rá Litauszki kínálta meg a kapufát, végül a büntetőt rontó Stanisavljevic is teszteli ismételten Balogh János éberségét, de eredménytelenül. Nem úgy a nyolcvanharmadik minutumban, amikor egy csel ide, egy oda, és a kapuba helyezett, végleg eldöntve a három pont sorsát. Legalábbis azt hittük. Molnár Marcell ugyanis másképp gondolta, és Pekár sarokrúgása után a megcsúsztatott labdát fejelte Balajcza kapujába.

Újpest – Nyíregyháza 3-2 (2-1)
g.: Simon K. (12.), Bardhi (27.), Stanisavljevic (83.) ill.: Pekár (42.), Molnár M. (88.)
s.: Heris (80.) ill.: Nagy Z. (20.), Kostic (29.), Gengeliczki (57.), Törtei (61.)

Gavalovits Sándor