Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hiábavaló pápai bravúr, menetel a PAFC

Két mérkőzést már lejátszottak a NB I-ben, Pápán nem tudtak gólt szerezni a csapatok, míg a Puskás Akadémia sorozatban negyedik meccsét nyerte.

A fehér mezes Puskás Akadémia negyedszer nyert sorozatban. – fotó: nso.hu (Mirkó István)

Pápa – Diósgyőr

A hazaiak továbbra is keresik az edzőjüket, ennek ellenére hazai környezetben ismét megtréfálták aktuális vetélytársukat. Otthon korábban megégett a Fradi és szenvedett az Újpest is, ezúttal pedig a Diósgyőr volt kénytelen beérni az egy ponttal Bakonyalján. Pedig jobban kezdett a miskolci együttes, amely megszerezhette volna a vezetést, ám Bori beadását Egerszegi fölé lőtte. A helyzet meghozta a hazaiak kedvét a játékhoz. Előbb Csilus lőtt alig mellé, Kenesei a sorfalba vágta az ígéretes szabadrúgást, majd Tóth beadása csapódott alig mellé. Azonban az első félidőben ennyiben ki is merültek a lehetőségek. Fordulás után megint a DVTK kezdett jobban, ám Grumic kevéssel célt tévesztett, majd Kenesei szabadrúgásába csúsztatott bele Tóth, Antal nagyot védett. Griffiths volt csapata ellen találhatott volna kapuba, fordulásból leadott próbálkozása fölé szállt. Amikor már úgy tűnt a Diósgyőr rá tudja erőltetni akaratát a hazaiakra, Bogunovic mentett becsúszva Bacsa elől. A hajrában előbb Bacsa, majd Bognár tesztelte Szűcsöt, a másik oldalon pedig kettő az egyben vihették Antalra a labdát, de Frizoni hiába hozta kihagyhatatlan helyzetbe Király Botondot, Bognár visszaérve mentett.

A Lombard 683 perc óta gólképtelen, de hazai környezetben már három meccs óta nem talált legyőzőre: A Ferencvárost 1-0-ra verték, az Újpest és a DVTK gólnélküli döntetlennel utazhatott haza.

Lombard – DVTK 0-0

Nyíregyháza – Puskás Akadémia

Nem kérdés melyik csapat várhatta jobb formában a találkozót, mert amíg a Puskás Akadémia három sikerrel a háta mögött érkezett a szabolcsi megyeszékhelyre, addig a piros-kékek hat meccse nyeretlenül álltak. A mérkőzés is igazolta, hogy számolni kell a feltörekvő és a gödörből gyorsan kilábaló felcsútiakkal. Polonkai helyzeténél jó helyen volt Balogh, míg a másik oldalon Bajzát a lécre fejelte Kostic beadását. Alig húsz percnyi játék után Tischler rontott el ígéretes helyzetet Szakály Dénes szabadrúgása után. De kellett fél óra, mire mindkét csapat rákapcsolt, ennek eredményeképp előbb Lencse egyéni alakítás után lőtt fölé, majd Bajzát fordult kapura, megpattanó lövése kapu felett hagyta el a játékteret. A mérkőzés legszebb jelenetsora a gól előtti volt. Polonkai tette be Tischlernek a labdát, melyet a támadó előbb sarokkal átvett, majd a bal sarokba zúdította a játékszert. Nem sokkal később Kostic lőtt kapásból, alig elkerülve a bal felsőt. Fordulás után támadásban maradtak a hazaiak, de Koller lövésébe beleléptek a védők. A meccs borzalmas jelenete: Lorentz rácsúszott Törtei támaszkodó lábára, jött is a piros lap. Az emberhátrány miatt visszább húzódott a Puskás, így a nyírségiek támadhattak, de siker nem koronázta erőfeszítéseiket. Pekár hiába adott be több veszélyes labdát is, Csábi József csapatán ez sem segített, így megérdemelt vendéggyőzelem született.

Nyíregyháza – Puskás Akadémia 0-1
g.: Tischler (36.)
kiállítva: Lorentz Márton (55.)

Gavalovits Sándor