Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hozta a kötelezőt az Arsenal, egypontos meccs Birminghamben – videóval

Folytatódtak a 9. forduló mérkőzései a Premier League-ben. A múlt heti 8-0-ás vereséget próbálta feledtetni a Sunderland az Arsenal ellen, de ha lehet, csak még lejjebb süllyedtek. Birminghamben a West Bromwich Albion fogadta a Crystal Palace csapatát, és egy pörgős mérkőzésen igazságos döntetlen született.

Kép forrása: telegraph.co.uk
Alexis Sánchez duplázott


Sunderland – Arsenal 0-2 (0-1)
Sunderland, Stadium Of Light, 44.449 néző. Vezette: Kevin Friend
Sunderland: Mannone – Van Aanholt, O’Shea, Vergini, Brown – S. Larsson, Rodwell (Gomez 75.), Johnson (Altidore 74.), Buckley, Cattermole – S. Fletcher (Wickham 50.).
Arsenal: Szczesny – Chambers (Rosicky 90.), Mertesacker, Monreal, Gibbs (Bellerin 73.) – Oxlade-Chamberlain, Arteta (Ramsey 88.), Flamini, Cazorla, Sánchez – Welbeck.
Gólszerzők:
ill. Sánchez (30.; 90+2.)
Sárga lap:
S. Larsson (38.), Cattermole (63.), Wickham (68.) ill. Gibbs (24.), Welbeck (50.), Arteta (55.)
Kiállítva: –

A mérkőzés úgy indult, ahogy az Arsenal eltervezte, a kezdeti pár percet leszámítva, hevesen rohamozták a hazai kaput. A múlt heti nyolcgólos vereséggel a háta mögött, a Sunderland stabilizálta a védelmét, de csak a londoni csatárok pontatlanságán múlt, hogy nem sikerült előnybe kerülniük a meccs legelején. Arséne Wenger csapata kivárta míg kihagyhatatlan helyzetbe került, és azonnal bevették Mannone kapuját. Wes Brown a félpályánál csak nehezen tudta lekezelni a labdát, majd megpróbált hazaadni, de a saját lábában megbotlott, így Alexis Sánchez egyedül roboghatott kapura, majd a kifutó kapus fölött beemelte a labdát. Ennyit a védelem stabilitásáról. Felpörgött az Arsenal, és ezután még me gis triplázhatta volna az előnyét, de helyzeteiket elszórakozták. A második félidő hazai fejessel indult, de Rodwell fejese mellé szállt. Az Arsenal még mindig többet birtokolta a labdát, ahazaiak szaladtak volna az eredmény után, de a londoniak nem hagyták magukat, és egy borzalmas védelmi-, és kapushibát kihasználva, Sánchez megduplázta csapata előnyét, és az Arsenal bezsebelte a három pontot.

West Bromwich Albion –Crystal Palace 2-2 (0-2)
Birmingham, The Hawthorns, 24.738 néző. Vezette: Mark Clattenburg

West Bromwich Albion: Foster – Pocognoli, Dawson, Lescott, Wisdom – Dorrans (Blanco 83.), Sességnon (Anichebe 46.), Brunt, Gardner, Morrison – Berahino.
Crystal Palace: Speroni (Hennessey 55.) – Hangeland, Ward, Kelly, Mariappa – Zaha (Puncheon 64.), Ledley, Bolasie, Jedinak – F. Campbell, M. Chamakh (Guedioura 73.).
Gólszerzők: Anichebe (51.), Berahino – büntető (90+4.) ill. Hangeland (16.), Jedinak – büntető (45+1.)
Sárga lap: Sességnon (45+3.), Gardner (83.), Blanco (88.)
Kiállítva: –

A két csapat nem szűkölködött sokáig, bár megnyugtató fölényt egyikük sem tudott kialakítani. A vendégek pörgették fel a mérkőzést, és ennek Hangeland szöglet utáni gólja a bizonyíték, ami után a hazai csapat mindent egy lapra feltéve esett neki ellenfelének, de sem Gardner távoli lövése, sem pedig Dorrans közeli helyzete nem ért célt. A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, és egy felesleges büntető után tovább növelték az előnyét a Crystal Palace. A második félidőre támadólag jött ki a West Bromwich, és ennek nagyon gyorsan meg lett az eredménye, a csereként beállt Anichebe egy szöglet után fejelt Speroni kapujába, aki ezután cserét kért, sérülése miatt. Sorra jöttek a hazai támadások, és csak idő kérdése volt, meddig bírja a nyomást a Crystal Palace, de a hazaiak csak kapufáig jutottak. Majd az első félidő végén tizenegyest értékesítő Jedinak hozott össze büntetőt a saját kapuja előtt, amit Berahino értékesített, így egy pontot nagy hajrával megmentett a West Bromwich Albion.


Sunderland vs Arsenal(0-2) Full Highlights 25… by rubin7190

Demmel László