Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ismét Alaba az év sportolója Ausztriában

Az FC Bayern München osztrák légiósa nem csak Németországban, hanem hazájában is rekordokat dönt, ugyanis az osztrákoknál inkább a síelőknek adott díjat megint ő kapta meg.

krone.at

Und David Alaba ist Sportler des Jahres! Ismét. A 22 esztendős futballista ezúttal mindössze egy ponttal verte meg a síelés királyát, Marcel Hirschert. Az FC Bayern München labdarúgója zsinórban másodszor nyerte el azt a különleges díjat, ilyet futballista még nem tett Ausztria történelmében.

Alaba a mellett, hogy megnyerte a Bundesligát és a Német Kupát az osztrák válogatottban is kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Ausztria legjobbjai ugyanis még veretlenek ebben a naptári évben és hét ponttal az Európa Bajnoki selejtező csoportjukat is vezetik. “Ezzel nem számoltam, teljesen meg vagyok lepve, és David is. Ez szuper neki, óriási volt idén a konkurencia.” – nyilatkozta George, David édesapja..

Alaba mögött a már említett Hirscher végzett, őt Mario Matt és Matthias Maier személyben újabb két síelő követte. A legjobb csapatoknál a duplázó és Európa Liga nyolcaddöntőbe jutó FC Red Bull Salzburg a negyedik helyen zárt.

Galeß